fbpx

Už ne lékař, ale léčitel: Jan Hnízdil nesmí od konce února vykonávat lékařskou praxi 1 fotografie
Zdroj: Profimedia

"S komorou nechci bojovat, ale ve svém věku nechci s nesnesitelnou, arogantní a drzou hysterkou setrvávat,” říká Hnízdil, který 28. února opouští Českou lékařskou komoru.

Zveřejněno: 22. 2. 2024

Pražský lékař MUDr. Jan Hnízdil, který léčí psychosomatická onemocnění, odchází z České lékařské komory. Po datu 28. února jeho odchod nabude platnost a už nebude moci vykonávat praxi lékaře na území České republiky. Názorové nesoulady mezi komorou a Janem Hnízdilem přetrvávají už dlouho, Hnízdil často kritizuje očkování a “farmabyznys”, nicméně z komory odchází ze své vlastní vůle. Sám Hnízdil se o rozchodu s ČLK vyjádřil takto: “U rozvodu se obvykle mluví o nepřekonatelném odporu. A já mám k současnému vedení komory nepřekonatelný odpor. Je to jako s hysterickou manželkou po 40 letech. Nadává vám, uráží vás, neposkyktuje vám žádné rozkoše, chce po vás prachy a když je nezaplatíte, tak udělá scénu,“ říkal v rozhovoru pro internetovou platformou Svědomí národa, která se zabývá rozhovory s osobnostmi alternativní a dezinformační scény jako je například Soňa Peková, Jana Yngland Hrušková, Vidlák, Jaroslav Dušek a další. 

Mám k současnému vedení komory nepřekonatelný odpor. Je to jako s hysterickou manželkou po 40 letech. Nadává vám, uráží vás, neposkyktuje vám žádné rozkoše, chce po vás prachy a když je nezaplatíte, tak udělá scénu.

Vedoucí tiskového oddělení Michal Sojka ČLK odchod Jana Hnízdila komentoval: “Hnízdila bychom sami nevyloučili, přišly na něj pouze stížnosti kvůli jeho názorům. Nebudu se snižovat na úroveň pana doktora a říkat o něm osobní věci, budu říkat jenom fakta: Hnízdil určitě škodil svým kolegům, o kterých psal pomluvy na svém blogu. Kvůli něčemu takovému bychom ho ale z komory nevyloučili." Na otázku, kdy naposled  ČLK vyloučila lékaře, odpovídá: “Jediný případ z poslední doby, kdy jsme někoho chtěli vyloučit, je kauza lékařky Jarmily Klímové, majitelky centra Aktip, která tvrdila, že lze rakovinu vyloučit stolicí. Přišla na ní závažná stížnost, ale než aby podstupovala proces vyloučení ze strany komory, radši vystoupila sama.”

I když Jan Hnízdil přestane koncem února oficiálně vykonávat lékařskou praxi, svým pacientům bude nadále k dispozici ve svém centru Hnízdo zdraví v pražských Střešovicích, kde bude působit jako léčitel nebo poskytovatel poradenství. Jako praktikujícího lékaře ho v Hnízdu zastoupí MUDr. Jana Linhartová. Doktorka vykonává komplexní psychosomatickou péči stejně jako její budoucí bývalý kolega a nechystá se v nejbližší době ze společného projektu odejít (kontrolovala jsem telefonicky). Cena za hodinu s paní doktorkou je 1500,-.

zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...