fbpx

Obecně se za nejvhodnější čas pro dovolenou v tropické destinaci považují měsíce červen až říjen. V tomto období na ostrově panuje takzvané suché jaro, tudíž se vyhnete úmorným vedrům

Zveřejněno: 29. 11. 2019

Zanzibar je exotickou destinací, ostrovem těsně pod rovníkem na východě Afriky. Proto řada cestovatelů vyráží na dovolenou do této země v průběhu zimních měsíců. Je ale toto období skutečně tím nejvhodnějším? Kdy vyrazit na Zanzibar a zajistit si tak to nejlepší počasí na ostrově?

Vhodný čas pro koupi zájezdu na Zanzibar ovlivňuje řada faktorů, jedním z nich je samozřejmě aktuální počasí na ostrově, druhým jsou vaše preference a očekávání. Je totiž rozdíl, zda jedete do země za odpočinkem na pláži a koupáním v moři, nebo za dobrodružstvím a poznáním místních krás ostrova.

Pokud vyrážíte do ráje kvůli podmořskému světu, pak se vydejte za potápěním v průběhu letních prázdnin, popřípadě od února do poloviny března.

Obecně se za nejvhodnější čas pro dovolenou v tropické destinaci považují měsíce červen až říjen. V tomto období na ostrově panuje takzvané suché jaro, tudíž se vyhnete úmorným vedrům. A nejen těm. Od června do října v zemi není ani tolik turistů, většina jich totiž raději dovolenou na Zanzibaru volí až od prosince do února, kdy na ostrově panují vysoké teploty.

Pozor na levné zájezdy

Pokud vyrážíte do ráje kvůli podmořskému světu, pak se vydejte za potápěním v průběhu letních prázdnin, popřípadě od února do poloviny března. Naopak nejméně vhodným časem je duben až květen a listopad, kdy každý průvodce upozorňuje, že na Zanzibaru panuje období dešťů. Na druhou stranu právě v těchto měsících lze koupit zájezd u cestovních kanceláří s výraznou posezónní slevou.

Jednou z nejoblíbenějších oblastí Zanzibaru je Nungwi, kde k nejlepším měsícům pro dovolenou patří leden, únor a říjen.

Levnou dovolenou ale může pokazit právě velmi špatné počasí. Průměrné měsíční srážky v tomto čase činí až 300 mm, přitom v některých měsících dosahují sotva 30 až 40 mm. Je tak velmi pravděpodobné, že byste celou dovolenou místo opalování, koupání a poznávání mohli trávit zavření na pokoji.

zanzibar b

Exotika, průzračné moře a pláže s bílým pískem. To je také Zanzibar


Jednou z nejoblíbenějších oblastí Zanzibaru je Nungwi, kde k nejlepším měsícům pro dovolenou patří leden, únor a říjen. Tyto měsíce se řadí i k průměrně nejteplejším. Na dovolené si tak zaručeně užijete krásného počasí a odpočinete si od všedních dní.

Konstantní teploty vzduchu i moře

Co se teploty týká, ty se po celý rok pohybují kolem třicítky. A není divu. Zanzibar se nachází na jihovýchodě Afriky v blízkosti Tanzánie. Tato oblast svědčí nejen teplotě vzduchu, ale i moře, teplota vody obvykle neklesá pod 24 °C. Naopak teploty výrazně klesají v noci, na večer si proto nezapomeňte do kufru přibalit něco teplejšího.

Pokud se v zemi vyhnete období dešťů, které je ovlivňováno monzuny z oblasti Indického oceánu, máte téměř stoprocentní jistotu, že si užijete krásného počasí a tropických teplot. A to ať už vyrazíte za nejkrásnějšími plážemi Afriky, za nedotčenou přírodou nebo za krásami podmořského světa.

Související…

Vydejte se za teplem do Asie. Co nejkrásnějšího vás čeká na dovolené v Thajsku?
Komerční článek

zdroj: cKlub

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...