Jaro už začalo, a tak se můžeme těšit z probouzející se síly přírody. V období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které potrvá do 3. dubna, si uvědomte svou sílu a mějte odvahu skočit do neznáma, ve kterém můžete začít utvářet svůj budoucí sen. Probuďte v sobě vášeň k životu a korunujte ji svými činy. Na nic nečekejte a uvědomte si, že vše začíná ve vaší mysli.

Když budete mít pocit, že vaše energie upadá, jděte si zaběhat nebo vyzkoušejte odborníkem vedené dynamické dýchání. Využijte nových poznatků vědy k tomu, abyste byli zdravější a výkonnější.

Nepochybujte o sobě

Období Kukuřice vám může pomoci do svého života přivolat více radosti a naplnění. Je však důležité pro to udělat aspoň jeden vstřícný krok. Přestaňte o sobě pochybovat a rozviňte své sebevědomí nezávisle na situaci, ve které se zrovna nacházíte. Čím náročnější doba, tím více skrytých příležitostí se nabízí. Jste na počátku nového utváření všeho, a tak ten, kdo bude mít více odvahy, bude mít v budoucnosti také nepopiratelnou výhodu. Buďte tedy sami tvůrci svého života a začněte hned teď.

Jděte za svou největší vášní a nežijte jako roboti.

Co se týká vaší fyzické stránky, nastal vhodný čas pro to, abyste své tělo nejen posílili, ale také protáhli. Pokud vaše tělo bude dostatečně silné i pružné, můžete pocítit ohromný příval životní energie. Zajímejte se o různé přístupy ke zdraví a hledejte, co je nejlepší pro vás. Inspirujte se ostatními, ale zároveň dejte na své vlastní zkušenosti. Hledejte nové příležitosti, jak zvýšit své příjmy. Jděte za svou největší vášní a nežijte jako roboti. Vytvořte si sami své pracovní příležitosti a dovolte si být v tomto ohledu vysoce kreativní.

Obohacujte se druhými

V rovině mysli se vyhýbejte všem dogmatickým názorům a postojům, které možná zastáváte. Více naslouchejte druhým a zjistíte, kolik různých přesvědčení existuje. Nevěřte ničemu, protože každý sní svým osobitým způsobem, včetně vás. Když se s druhými lidmi nebudete srovnávat, můžete se jimi začít obohacovat. Více druhým naslouchejte a zároveň se o svých postojích nebojte mluvit. Naučte se nový jazyk nebo dovednost, která vám do budoucna pomůže otevřít dveře k více pracovním příležitostem.

Rozhodněte se, že v tomto životě ze sebe vydáte to nejlepší, abyste ničeho později nelitovali.

Co se týká vašich vztahů, zamyslete se sami nad sebou, zda nejste v postojích vůči svým partnerům a rodinným příslušníkům příliš povolní, nebo naopak tvrdohlaví. Buďte ve své mysli pružnější, což může pro každého z vás znamenat něco zcela jiného. Chraňte si svůj vlastní prostor, ale druhé neutlačujte. Vneste do svého partnerského vztahu více vášně a věnujte se společně něčemu, v čem žádný z vás toho druhého výrazně nepřevyšuje. Více druhým naslouchejte, abyste je lépe chápali a následně i milovali.

Zintenzivněte také svou duchovní praxi. Experimentujte se všemi technikami a meditacemi, které vás nějakým způsobem přitahují. Na nic nečekejte a chopte se všech příležitostí, protože nastává příznivý čas se posunout o úroveň výš. Více si důvěřujte a projevujte svou sílu s rozhodností i soucitem. Vyzkoušejte nějaký druh posvátného tance, ve kterém se budete moci naladit na vaše vyšší já. Pobývejte častěji v přítomnosti ohně a svěřte se mu se svými největšími životními tajemstvími i tužbami. Rozhodněte se, že v tomto životě ze sebe vydáte to nejlepší, abyste ničeho později nelitovali.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Mám pružné a silné tělo?
  • Jaké myšlenky způsobují nepružnost mého myšlení?
  • Jaké příležitosti se mi nabízí?
  • Jaká je má největší životní vášeň?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte jógu a pravidelně posilujte.
  • Nesnažte se mít vždy za každou cenu pravdu.
  • Vyzkoušejte něco nového.
  • Tancujte, nebo se to naučte.

Související…

Mayský astrolog k období Slunce a Květiny: Zkuste být šťastní i kreativní
Robert Policar

foto: Shutterstock