fbpx

Správný investor dnes nakupuje zlato 1 fotografie
zdroj: zlatemince.cz

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz.

Zveřejněno: 3. 4. 2024

Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce – investiční zlato. Ceník v euro je na stejné stránce – investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott&Rose).

Proč investovat právě do zlata?

Dlouhodobě se zlato doporučuje jako neoddělitelná část správně diverzifikovaného portfolia. Avšak doporučené zastoupení zlata v něm roste. Deset procent už dávno neplatí a ti, kteří nechtějí rizikově investovat, mohou jeho zastoupení zvýšit až na 90 %.

Zlato je z historie, dávné i nedávné, známe jako jistota, která ustojí i v době ekonomických, politických či vojenských nejistot. Svoji roli sehraje určitě i v době klimatické krize, která už je pravděpodobně tady, jen si ji ještě nechceme připustit. Peníze uložené ve zlatě neukusuje inflace. Navíc jde o majetek mobilní, což dnes rozhodně dělá zlato ještě lepší investicí, než jsou nemovitosti. Objeví-li se geopolitická či klimatická krize vlastnictví nemovitosti na konkrétním místě je problém.

Pro investování se hodí výhradně investiční zlato, tedy zlaté slitky a zlaté investiční mince.

Odborníci tvrdí, že cena zlata poroste nadále. Je o něj zájem, osvědčilo se jako bojovník proti inflaci a skvělá investice pro udržení hodnoty majetku. Navíc zlaté doly jsou již téměř vytěženy a nová ložiska vhodné pro efektivní těžbu nebyla zatím objevena. To vše povede k ještě většímu nárůstu ceny zlata.

Do zlata se musí investovat správně

Investování do zlata je snadné i pro laiky. Pouze je zapotřebí vědět, do čeho se nepouštět. Předně je nutné říct, že pro investování se hodí výhradně investiční zlato, tedy zlaté slitky a zlaté investiční mince. Nejsou to tedy ani zlaté šperky, ale ani sběratelské památeční či numismatické mince.

Vyhněte se též spoření do zlata a různým virtuálním produktům spojeným se zlatem. Vhodné nejsou ani akcie zlato těžících firem. Žádný z těchto produktů neznamená fyzické vlastnictví zlata a jde v podstatě jen o další z rizikových finančních produktů.

Vyberte si dobrého prodejce zlata

Myslíte si, že investiční zlato koupíte u různých prodejců za stejnou cenu? Není tomu tak. Každý pracuje s jinými maržemi, proto je dobré vědět, kde zbytečně naplatíme více. Skvělým tipem je nákup zlata na Zlatemince.cz. Zde navíc koupíte i nejprestižnější značky investičního zlata. České samozřejmě ne, protože žádná z českých mincoven se tomuto byznysu nevěnuje. Proto se k nám vozí investiční zlato ze Švýcarska. A právě v obchodě Zlatemince.cz kupíte to nejlepší z nejlepších. Pak jsou tady zlaté investiční mince. Tam neprohloupíte, když zvolíte ty rakouské nebo kanadské. I ty koupíte na Zlatemince.cz.

Obchod umožňuje nákup investičního zlata ve svých kamenných prodejnách, ale bezpečně jej zakoupíte i v e-shopu. Zásilka je pojištěna a nehrozí žádné riziko. Díky e-shopu dokážete investiční zlato pružně nakupovat tehdy, když jeho cena klesá. Též můžete do zlata investovat pravidelně. Nikam nejezdíte, pouze si jej objednáte v e-shopu a necháte si jej zaslat domů.

foto: zlatemince.cz, zdroj: zlatemince.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...