fbpx

Tip na investici, která vás možná ještě nenapadla 1 fotografie
zdroj: Business Institut

Téma investic je aktuálně hojně diskutované. Finanční trh necháme odborníkům a podíváme se na investici, kterou již naše babičky považovaly za nejcennější. Investice do sebe a vzdělání

Zveřejněno: 20. 5. 2022

Pokud teď protáčíte oči, že školu máte dávno za sebou a opravdu nemáte čas někam chodit dalších pět let, když už pracujete, pak jste tu správně.

Práce, podnikání, zaměstnání, business. Je jedno, jak svůj hlavní zdroj příjmu pojmenujeme, podstata je stále stejná. O práci, zvlášť v době krize, nechceme přijít nikdo, i když na ni nadáváme. Naopak. Často hledáme cesty, jak se stát pro zaměstnavatele cenným přínosem, jak si připravit půdu pro povýšení, v případě vlastního podnikání stále objevujeme nové výzvy, které musíme řešit. A v tyto okamžiky přichází správný čas pro investici do vzdělání.

Proč vzdělání nazývat investicí?

Léta povinné školní docházky jsou dávno ta tam. S největší pravděpodobností budete patřit mezi ty, kteří už si neuplatní studentskou slevu do 26 let. Bohužel, veškeré možnosti vzdělávání pro dospělé – kurzy, postgraduální studia, ale i veřejné vysoké školy, jsou zpoplatněné.

Podstatou studia MBA nejsou definice a poučky, ale případové studie, aktuální trendy, zkušenosti lektorů a praxí osvědčené postupy.

O to pečlivěji je třeba si vybírat nejen instituci, ale i obor a formu. U investic se také předpokládá, že zhodnocení přijde až v čase. Někdy kratším, někdy delším. Jednou z forem vzdělávání, která má velmi rychlou návratnost, zároveň je velmi komplexní co do získaných informací a nových zkušeností, je studium MBA.

Proč si vybrat MBA studium?

Tato forma vzdělávání je v našich končinách definovaná jako profesní vzdělávání a dle toho je také koncipována jeho náplň. Vybírat si můžete z oborů od marketingu, PR, cestovního ruchu, real estate nebo obecnějších a ve všech sférách využitelných oborů soft skills, strategického managementu a dalších (v závislosti na nabídce školy).

Podstatou studia MBA nejsou definice a poučky, ale případové studie, aktuální trendy, zkušenosti lektorů a praxí osvědčené postupy. Celkem studium zabere 1 rok. Například pražský Business Institut nabízí i plně online studium, kde nemusíte nikam dojíždět v případě, že máte sídlo školy daleko – studium se řídí vaším volným časem.

Studium jako benefit

Financovat studium můžete například i prostřednictvím benefitů Sodexo, Benefit plus, na splátky. Studium je také odečitatelnou položkou DPH. Zeptejte se svého zaměstnavatele na možnosti, jistě ocení vaši ochotu přinést firmě nové zkušenosti.

Související…

I když svého cíle nedosáhnete, plánovat má smysl: Trénujete tím svůj mozek
Jan Handl

foto: Business Institut, zdroj: Business Institut

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...