fbpx

Prague Property Management patří mezi přední správce nemovitostí v České republice 1 fotografie
zdroj: PPM

Množství a komplexita ekonomických, právních i technických znalostí, které jsou potřeba k zodpovědné správě bytových domů, každým rokem roste. Pro majitele nemovitostí je to starost, pro profesionální správce zase příležitost. Mezi společnosti s vůbec nejdelší zkušeností v oboru patří v České republice firma Prague Property Management

Zveřejněno: 15. 7. 2022

Prague Property Management v současnosti spravuje více než 13 000 bytů ve 150 domech, a to jak v Praze, tak třeba v turisticky exponovaném Špindlerově Mlýně. Firma vznikla již po Sametové revoluci a v průběhu 90. let se snažila postupně vysvětlovat benefity předání správy budov do rukou profesionálů. Dnes již tyto služby berou velcí developeři i menší bytové fondy jako naprostou samozřejmost, se kterou ve svých plánech počítají, protože jim výrazně zjednodušuje život.

Mezi nedávné velké úspěchy Prague Property Management patří vítězství ve výběrovém řízení na správu nájemních bytů od mezinárodního fondu ZEITGEIST Asset Management, který má ve svém portfoliu několik desítek nemovitostí v České republice. Pro společnost je to nesmírně zajímavá výzva, limitací je však počet šikovných a spolehlivých řemeslníků i lidí, kteří mají praktické zkušenosti se správou nemovitostí, na pracovním trhu. A tak jsou dveře pro ty, kteří by chtěli nastartovat či restartovat svou kariéru právě v oblasti technické či ekonomické správy nebo facility managementu, nyní otevřené.  

„Ve stínu pana Kubáta“

A jak prakticky správa nemovitostí vypadá? Ti, kteří mají desítky let zkušeností, upozorňují, že se realita od populárního filmu Vlastníci od režiséra a scenáristy Jiřího Havelky příliš neliší. „Mimo jedné scény, ve které se odehrál pokus o porod, jsem zažil snad úplně všechno, co ve filmu je,“ směje se Jan Kuchař, předseda představenstva Prague Property Management. A dodává, že díky filmu mnoho jeho známých i obchodních partnerů pochopilo, že práce správce nemovitosti či profesionálního předsedy společenství vlastníků nemovitostí (SVJ) není vůbec jednoduchá.

Související…

Postel? Nikdy ne pod okno, radí poradkyně Feng Shui
Jana Tobrmanová Čiháková

foto: PPM, zdroj: PPM

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...