fbpx

Umělá inteligence je revoluční technologie s širokým využitím 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

V posledních několika měsících vzal model ChatGPT svět útokem, přičemž přináší bezkonkurenční možnosti generování textu. V kombinaci s generací GPT-4 má umělá inteligence nekonečné možnosti využití. V následujících řádcích vám o umělé inteligenci prozradíme více informací.

Zveřejněno: 13. 6. 2023

Umělá inteligence (AI) je soubor technologií umožňující počítačům vykonávat řadu pokročilých funkcí, včetně schopnosti vidět, rozumět a překládat mluvený a psaný jazyk, analyzovat data, vydávat doporučení a dalších. Umělá inteligence je základem inovací v moderní výpočetní technice a odemyká hodnoty pro jednotlivce i podniky.

Co je GPT a v čem je dobrý?

GPT (Generative Pre-trained Transformer) je rodina jazykových modelů využívajících hluboké učení pro vytváření textu, který vypadá, jako by ho psal člověk. GPT trénuje na obrovském množství textových dat, jako jsou webové stránky, elektronické knihy a články, a tím pádem se učí vzorcům i vztahům v jazyce, a potom lépe generuje požadovaný text.

Původní myšlenkou modelů GPT bylo vyladit je speciálně pro překlad z jednoho jazyka do druhého. Společnost OpenAI však tuto myšlenku posunula mnohem dále. GPT tak vytváří jedinečné a velmi specifické výstupy a obrovský humbuk vyvolal model ChatGPT a v posledních týdnech i GPT-4. Jak umělá inteligence zasáhne životy běžných smrtelníků? Využijete ji v budování svého byznysu?

ChatGPT vs GPT-4 vs GPT-3.5: Rozdíl mezi modely

GPT je každým rokem vylepšován, aby dosáhl lingvistické dokonalosti. Společnost OpenAI se zaměřila na to, aby byl GPT-4 bezpečnější než předchozí verze. Významnou roli sehrál ChatGPT, který byl veřejnosti zpřístupněn, protože vývojáři potřebovali intenzivní zpětnou vazbu od uživatelů.

Umělá inteligence ovlivňuje každodenní život více, než si uvědomujete. Za chvíli bude na každém kroku, a proto byste se jí neměli bát, ba naopak byste se měli adaptovat a zakomponovat ji i do svého podniku.

GPT-4 provádí desítky jazykových úloh. Vytváří unikátní obsah v jakémkoliv kontextu, dokáže pracovat s SQL a taktéž interními databázemi a podobně. Vyzkoušejte si sami, v čem je umělá inteligence dobrá a v čem naopak nikoliv. GPT-4 je však zpoplatněn.

Chatbot s umělou inteligencí

V první řadě se model používá k odpovídání na otázky. ChatGPT byl speciálně vytvořen pro interakci s uživateli v chatu. Lidé tedy pokládají otázky a ihned dostávají odpovědi. GPT nejenže dokáže pochopit, co má uživatel na mysli, ale také sestaví relevantní odpověď, protože má obrovskou databázi.

Pomoc při psaní na konkrétní témata

V marketingovém světě má umělá inteligence nekonečné možnosti. Pomocí GPT vytvoříte nový obsah na základě předem definovaných témat. Připraví vám třeba obchodní nabídku, popisky pro produkty na e-shop, příspěvky na sociální sítě a podobně. Stejně tak se nemusíte trápit s psaním blogových příspěvků, protože i s takovou prací si poradí GPT.

Deeply je praktický nástroj s umělou inteligencí

Umělá inteligence nemá lidem sebrat práci, ba naopak by ji měla usnadnit. Člověk se pak může věnovat kreativním činnostem. Stačí se podívat na projekt Deeply, kde je k dispozici i chat s umělou inteligencí. Stačí zadat otázku a dostanete během několika sekund odpověď. Chat používá už model GPT-4. Připadne vám, jako by na druhé straně seděl skutečný člověk.

Umělá inteligence ovlivňuje každodenní život více, než si uvědomujete. Za chvíli bude na každém kroku, a proto byste se jí neměli bát, ba naopak byste se měli adaptovat a zakomponovat ji i do svého podniku.

Deeply poskytuje různé služby. Vyzkoušíte je zdarma, a potom si na základě vlastní zkušenosti rozhodnete, jestli si předplatíte nějaký tarif. Deeply poskytuje AI chat, AI grafiku a AI texty. Zejména tento projekt osloví marketingové agentury a společnosti, které nemají vlastní tým na tvorbu textů a grafických podkladů.

Související…

Co když umělá inteligence „ožije “? Vědci musí podrobněji zkoumat, co je vědomí
František Mašek

foto: Deposit Photos, zdroj: Deeply

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...