fbpx

Ve čtvrtek má v Lucerně premiéru film o šesti influencerkách, které vyměnily pohodlí sítí za nepohodlí v divočině

Zveřejněno: 10. 9. 2019

Co se stane, když pošlete partičku šesti pražských blogerek na víkendový survival do divočiny? Lehce nadnesená odpověď je stejná jako podtitul dokumentu #PREZILYJSME, který o tomto sociálním experimentu natočila firma Zážitky.cz. Ten podtitul zní: Krev, pot a instáč!

Holky vyměnily pohodlí pražských kaváren za vůni lesa a jehličí v botách, kulinářské delikatesy vyhlášených restaurací za čaj z termosky a slepici, kterou si, aby neumřely hlady, musely samy zabít. I když do divočiny vyrážely s nabitými telefony, rychle jim došla šťáva a za chvíli už byly bez. Na internetu a Instagramu jsou zvyklé trávit mnohem víc času než běžný uživatel, o vtipné situace plné paradoxů tak nebyla nouze.

"Zajímavým momentem bylo třeba to, když jedna ze zapojených blogerek začala "zoomovat" papírovou mapu. Ale ve tři ráno po dlouhém pochodu se tomu snad ani nedivím," řekl Flowee Jan Hájek, šéfzážitkář ze Zážitky.cz a autor nápadu ony známé blogerky na kurz přežití poslat. Co ho osobně naopak nejvíc překvapilo? Prý to, jak statečně se s celým kurzem holky i přes všechny nesnáze popasovaly. A to i přesto, že to vypadalo, že některé z nich byly v lese úplně poprvé.

Sdílení zážitků offline

Proč ale na kurz přežití tvůrci neposlali jen jednu účastnici, ale rovnou šest? Posláním Zážitků.cz je totiž nejen přinášet lidem emoce způsobené intenzivní zkušeností "na vlastní kůži", ale umožnit jim je s někým sdílet. V hlavních rolích tak vystoupily blogerky, cestovatelky a fotografky @freecoolina a @angel_inspiration, módní blogerky @lovefashionjana@lovefashionjanina a @niky_trojanova a také mamablogerka @chiquitabanana5305. Byly si holky po společném překonávání překážek blíž než po vzájemném sledování svých životů na sociálních sítích?

První premiéra proběhne v Lucerně ve čtvrtek 12. září od 18 hodin.

Samotný dokument autoři záměrně nezpřístupní online. Alespoň ne hned. Rádi by totiž diváky vytáhli od obrazovek notebooků a televizí ven do kin a na různé události, kde budou film promítat. Úplně první premiéra proběhne v Lucerně ve čtvrtek 12. září od 18 hodin. Po premiérovém promítání bude následovat diskuze se zapojenými blogerkami na téma přežití. Na místě diváky čeká welcome drink a ochutnávka housenek. To proto, aby se diváci dokázali do "těch, které přežily," lépe vcítit. Protože sdílení zážitků offline se počítá.

Související…

Americké děti už nechtějí být astronauty. Radši by se chtěly stát blogery
Kateřina Hájková

foto: #PREZILYJSME, zdroj: #PREZILYJSME

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...