fbpx

Jak získat znalosti v oboru managementu a snadněji se dostat do středního a vyššího managementu firmy

Zveřejněno: 13. 6. 2019

Vzdělání je v současné době velice důležité, ovšem mnohdy klasické vysokoškolské tituly jako Bc., Ing. či Mgr. prostě nestačí. V posledních letech spousta firem vyhledává i odborníky s titulem MBA. V podstatě se jedná o profesní titul Master of Business Administration, jenž se do našich končin dostal z USA. Pozor, není udělován na základě vysokoškolského zákona, a proto se nejedná o klasické vysokoškolské studium. V následujících řádcích vám prozradíme hned několik důvodů, proč je dobré titul MBA získat a jaký má v praxi vůbec smysl.

Pravděpodobně vás nejprve zajímá, co je MBA a na co všechno je studium jako takové zaměřené. Samotný název napovídá, že je titul MBA spojen s byznysem, takže uplatnění nachází především mezi manažery. Získáte znalosti v oboru managementu, a snadněji se tak dostanete do středního a vyššího managementu firmy.

Pro ty, kdo chtějí růst

Pokud absolvujete MBA studium, získáte náskok před ostatními, protože se naučíte i ty nejnovější postupy v oblasti managementu. Začnete mít k podnikatelské činnosti inovativní i progresivní přístup a osvojíte si další schopnosti. Jestliže hledáte studium MBA v Praze, nabízí ho například Vysoká škola podnikání a práva.

Studium se přizpůsobí vašim pracovním i osobním aktivitám, přitom netrvá déle než jeden rok.

Obrovskou výhodou je, že studium se přizpůsobí vašim pracovním i osobním aktivitám, přitom netrvá déle než jeden rok. Podle vlastního uvážení si sami nastavíte moduly, které chcete studovat.

Investice, která se vyplatí

Protože studium MBA není klasické vysokoškolské studium a vysoké školy jsou povinny nejprve získat zahraniční akreditaci, je studium placené, ovšem ve výsledku se vám investice rychle vrátí. Vysoká škola podnikání a práva navíc nabízí zajímavou akci.

Pokud jste jejím absolventem, cena bez DPH je pro vás 69 900 korun. V případě, že absolventem nejste, tak je standardní cena 89 900 korun. Vysoká škola Praha nabízí možnost studovat MBA nejen v hlavním městě, ale také v Ostravě, kde má svou pobočku.

Související…

Se Sultánem a Tyrlem ve věku technologií nevystačíme, říká Michal Kaderka
Tereza Hermochová

foto: VŠPP, zdroj: MBA na VŠPP

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...