fbpx

Zatímco klidně spíte ukolébáni jízdou, vlak ujede i stovky kilometrů až do cílové destinace. O váš klid a bezpečí se po celou dobu stará průvodce lůžkového vozu

Zveřejněno: 2. 10. 2019

Večer usnete v Praze a ráno se odpočinutí probudíte třeba v Budapešti, v Tatrách, ve Varšavě nebo v Curychu. Nejen tam totiž míří noční spoje Českých drah. Ušetříte si časné vstávání i účet za další noc v hotelu. V oddílu Deluxe máte koupelnu jen pro sebe a snídani v ceně až na místo. Do autovlaků směr Poprad, Košice a Humenné můžete navíc naložit také vlastní vůz.

Nočními spoji se od nás rychle, pohodlně a hlavně bezpečně dostanete do mnoha evropských států. Zatímco klidně spíte ukolébáni jízdou, vlak ujede i stovky kilometrů až do cílové destinace.

cd in

O váš klid a bezpečí se po celou dobu stará průvodce lůžkového vozu, kterému při nástupu předáte své jízdní doklady a on je za vás předloží ke kontrole průvodčímu. Ten vás pak už nebude vyrušovat. Při cestování do zemí v rámci schengenského prostoru odpadají při překračování státní hranice i kontroly celníků.

Zkuste to Deluxe

V komfortních lůžkových vozech máte na výběr oddíl („pokoj“) s jedním až třemi místy. Vždy čistě povlečená lůžka přímo lákají k odpočinku, ale lze je jednoduše upravit také k sezení. Můžete se začíst do oblíbené knihy, časopisu nebo třeba probrat pracovní e-maily. Když dostanete chuť na něco dobrého, nabídne vám průvodce drobné občerstvení včetně alkoholických a nealkoholických nápojů.

Pokud si chcete výlet užít tak trochu ve stylu Hercula Poirota, který vlakem zbrázdil půl Evropy, doporučujeme vsadit na kategorii Deluxe.

Postaráno je také o vše, co potřebujete k osobní hygieně. K dispozici jsou toalety a sprchy. Díky umyvadlu s teplou i studenou vodou přímo v kupé vyřešíte obvyklé večerní a ranní rituály v soukromí.

cd sprcha

Pokud si ovšem chcete výlet užít tak trochu ve stylu hrdiny detektivek Agathy Christie Hercula Poirota, který vlakem zbrázdil půl Evropy, doporučujeme vsadit na kategorii Deluxe. Budete mít sprchu a toaletu jen pro sebe. Mýdlo, ručník a ústní voda jsou samozřejmě ve vaší koupelně automaticky k dispozici.

Ranní káva do postele

A abyste nezaspali a nezmeškali svou cílovou stanici, večer, než se uložíte k nerušenému spánku, si můžete domluvit ranní buzení. A pro příjemné vstávání vám ranní čaj, kávu nebo kompletní snídani vlakový personál podle přání naservíruje doslova až na lůžko.

Podrobné informace o cestování nočními vlaky Českých drah najdete na webové stránce https://www.cd.cz/nocnivlaky. Přejeme vám šťastnou cestu, ať už s námi vyrazíte kamkoliv.

Související…

Spasí planetu elektroauta? Hlavně musíme změnit život, ne jen dopravu
Kateřina Hájková

foto: Archiv ČD, zdroj: Noční vlaky Českých drah

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...