fbpx

Kam se obrátit, když se nedá věřit fotkám z katalogů ani barvitému vyprávění cestovních kanceláří? Pomůžou recenze lidí, kteří v dané lokalitě či v daném hotelu skutečně byli

Zveřejněno: 13. 6. 2019

Tak konečně jste ji našli, tu vaši vysněnou dovolenou pro léto 2019. Krásné pláže, azurové moře, luxusní ubytování. Navíc vše za rozumnou cenu, která vám výrazně nenaruší domácí rozpočet. Jenže pozor, fotografie a popis v online či tištěném katalogu mohou klamat a vy po příjezdu na hotel můžete zažít doslova peklo. Víte, proč se vyplatí číst před koupí zájezdu i uživatelské recenze?

Photoshop je mocný, a tak z azurového moře může být kalná voda plná chaluh.

Cestovní kanceláře by byly samy proti sobě, kdyby nabízely nadstandardní služby, ale klientům by se pak dostalo sotva průměrných kvalit. S takovou by toho na příští sezonu moc neprodaly, přesto ale mohou popisky a fotografie v katalozích mást, a pokazit tak klidnou dovolenou u moře.

Pravda je obvykle přikrášlena

Co je psáno, to je dáno? Ani omylem! Pláž je vzdálena od hotelu 300 m? Nedivte se, když budete muset k moři zvládnout cestu dlouhou třeba půl kilometru. Fotografie toho napoví nejvíc. Ani to platit nemusí, pamatujte, že photoshop je mocný, a tak z azurového moře může být kalná voda plná chaluh.

Číst uživatelské recenze se vyplatí, díky nim se dozvíte věci, které se nedozvíte od cestovních kanceláří, z katalogu a ani z průvodce.

Když není spolehnutí na popis a fotky, pak hvězdy nikdy nelžou, pětihvězdičkový hotel vás přeci nemůže zklamat. Ani maximální počet hvězd ale není garancí stoprocentní spokojenosti. Především hotely v Egyptě je dobré nepodceňovat, místní standardy se nemusí shodovat s těmi evropskými. Není tak divu, že turisté mají v afrických zemích v oblibě i šesti- až sedmihvězdy.

Jak tedy vybrat dovolenou?

Katalogy jsou takovým prvním sítem, které vám pomůže oddělit zrno od plev. Navíc si díky online katalogu snadno vyfiltrujete jen vámi požadované zájezdy za pomoci parametrů, jako jsou:

  • destinace
  • termín
  • typ ubytování
  • úroveň hotelu
  • typ stravování
  • doprava
  • cena zájezdu

Náročnější turisté si mohou zvolit také to, jestli požadují na dovolené bazén, wi-fi, klimatizaci nebo minibar. I přes upřesnění zájezdu vám ale vyskočí mnohdy až desítky nabídek, poté proto přichází na řadu recenze hotelů, jež vám poradí, která z nabídek je ta nejlepší.

Recenze napoví

Číst uživatelské recenze se vyplatí, díky nim se dozvíte věci, které se nedozvíte od cestovních kanceláří, z katalogu a ani z průvodce pro Egypt či jinou zemi. Můžete se dočíst vše o ubytování, stravě, okolí i o tom, zda cena odpovídá kvalitě.

Zjistíte konkrétní věci typu, jak daleko je pláž od hotelu, zda je u moře a u bazénu dostatek lehátek, jaký výběr jídla vás čeká, jestli nechybí bar na pláži, jak často se mění ručníky i jak ochotný personál můžete očekávat. V recenzích nechybí zkušenosti turistů, tipy na výlety do okolí a mnoho dalších užitečných rad, díky kterým zažijete dokonalou dovolenou bez stresu a problémů, a to ať už vyrazíte do Egypta, Turecka, Řecka nebo jiné destinace.

Související…

Kam vyrazit na letní dovolenou? Vsaďte na Egypt a jeho nejlepší destinace
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Recenze cKlubu

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...