fbpx

Hollywoodská dohazovačka: Tyhle 4 zásadní chyby si na prvním rande odpusťte! 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Chápeme. První rande může být často výzvou a o trapasy na něm tedy nebývá nouze. Přesto se můžete těch největších přešlapů vyvarovat.

Zveřejněno: 12. 5. 2023

Úvodní oťukávání a napjaté čekání na příchozí zprávu v jednu v noci máte už za sebou. Teď přijde nevyhnutelné: první rande! Tohle setkání je pro náš mozek doslova jako exploze nejrůznějších podnětů, ve kterých je celkem těžké se na první dobrou zorientovat (a ještě u toho vypadat dobře!).

Celý proces je vlastně o bruslení na tenkém ledu. Chceme se o tom druhém dozvědět všechno podstatné, ale přitom na sebe neprásknout něco, co se nehodí. Neviset svému protějšku celou dobu na ústech a mlčet, ale zároveň ho hned v prvním kole neuspat podrobným popisem deseti koček tetičky Lindy.

Čemu se na prvním rande opravdu vyhnout, vždycky a bez výjimky? Přinášíme vám rady profesionální dohazovačky Susan Trombetti, které poskytla webu Wellandgood. Susan se mimo jiné specializuje na hledání těch pravých partnerů pro bohaté klienty a hollywoodské hvězdy. Susan pravidelně radí lidem s romantickými vztahy v TV stanicích Fox, ABC, NBC a v NY nebo Washington Post.

1. Jejda, trochu se mi zamotaly nohy

Někdo tomu říká „tekutá odvaha“, která pomáhá překonat úvodní rozpaky. Faktem ale zůstává, že s pitím alkoholu se to na rande snadno zvrhne, i když to máte pod kontrolou.

Váš protějšek se může snažit udržet tempo jako správný parťák. Najednou se ale z jiskřivého setkání stane chaotická schůzka, po které bude mít minimálně jeden z vás tendenci se omlouvat. V horším případě už se žádné další rande konat nebude. 

„Držte se maximálně dvou skleniček. Tím si zachováte noblesu a zároveň zdravou špetku kuráže,“ radí svým klientům Susan.

2. Už jsem ti říkala o svém ex?

Ano, měli jsme je všichni, ale váš potencionální nový partner na ně není zvědavý. Aspoň ne na prvním rande. „Je jedno, jestli o svém bývalém mluvíte pochvalně, nebo ho pomlouváte. Obojí je úplně špatně,“ varuje Trombettiová.

Nikdy si nepleťte rande s pracovním pohovorem. Rozhodli jste se svého potenciálního partnera grilovat dotěrnými nebo až příliš intimními otázkami? Dosáhnete jen toho, že budete působit jako stalker, a váš protějšek vezme do zaječích možná hned, jak odejdete na toaletu.

Svým klientům doporučuje, aby se obecně místo řečí o někom druhém soustředili na to, s kým na rande právě jsou. Váš protějšek by z vás měl cítit nadšení a upřímný zájem.

Odpusťte si také hodnocení ostatních atraktivních lidí v restauraci. Přijde vám, že ta servírka má opravdu nekonečně dlouhé nohy? Fajn, nechte si to pro sebe.

3. Jé, píše mi máma. Jen si vyřídím pár zpráviček…

Jste fixovaní na svůj mobil? Na prvním rande na něj zapomeňte. Nejlepší je ztišit ho, nebo rovnou přepnout do módu letadlo, ať vás to ani neláká.

„Není nic neslušnějšího, než během prvního rande neustále scrollovat, psát zprávy, nebo odbíhat kvůli telefonátům,“ vrtí hlavou Susan. Místo telefonu se soustřeďte na člověka, který s vámi je. Pokud je to opravdu nutné, telefon nemusíte vypínat. Dávejte ale pozor, jak často se na něj díváte.

4. Takže vyděláváš hodně? A kde se v našem vztahu vidíš za pět let?

Nikdy si nepleťte rande s pracovním pohovorem. Rozhodli jste se svého potenciálního partnera grilovat dotěrnými nebo až příliš intimními otázkami? Dosáhnete jen toho, že budete působit jako stalker a váš protějšek vezme do zaječích možná hned, jak odejdete na toaletu.

„Zároveň si odpusťte testování inteligence nebo trpělivosti partnera,“ radí Susan. „Nikdy z toho nevzejde nic dobrého. Vaším cílem je, aby si vás zapamatoval jako někoho, koho chce poznat lépe. Pokud hned na začátku vztahu chybí flirt a zábava, nikam dál se neposunete,“ dodává.

A jak by podle Trombettiové mělo proběhnout ideální rande, za které byste od této profesionální hollywoodské dohazovačky dostali pochvalu?

„Buďte zajímaví. Držte rovnováhu v tom, kdo mluví a kdo naslouchá. Ujistěte se, že se váš partner může dostat ke slovu, a také se ho ptejte. Odlehčená a zábavná atmosféra ještě neznamená, že se musíte držet jen povrchních témat. Hlavně buďte autenticky sami sebou!“

Související…

Rande, co se nepovedlo. Kolik stojí a kolik na nich strávíme času?
Kamila Steinbachová

foto: Shutterstock, zdroj: Wellandgood.com

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...