fbpx

UFO už možná na Zemi přistálo, přiznává Pentagon 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Je možné, že původně sci-fi snímky o přistání mimozemských civilizací na naší planetě byly nakonec pravdivé. Americký Pentagon to přiznává v nové výzkumné zprávě

Zveřejněno: 28. 4. 2023

Předně koncept vědecké zprávy, která UFO zmiňuje, sepsal Sean Kirkpatrick, ředitel úřadu Pentagon's All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO), a Avi Loeb, předseda harvardského astronomického oddělení (a zakladatel projektu ET-hunting Galileo Project). V oblasti znalostí o tom, co se v posledních padesáti letech na planetě stalo, to tedy nejsou žádní žabaři. Jejich výzkumná zpráva nastiňuje, že je možné, že vesmírní lidé už u nás přistáli, pozorují nás a mají možnost cestovat mezihvězdnou prázdnotou bez omezení fyzikálními zákony.

Nevysvětlitelné objekty

Původně konspirační teoretici jásají, vědci si drbou hlavy, s čím to zase Američané přišli. Jenže ve vědecké zprávě se říká, že to všechno je z logického hlediska možné. Pro to, aby k nám mimozemšťané doletěli i s omezením fyzikálních zákonů, by potřebovali od nejbližších hvězd miliardu let. Jenže právě tyto hvězdy jsou o miliardy let starší. Co když se život na nich vyvíjel podobně jako u nás a ten časový rozdíl mezi námi bytosti z jiných planet využily, aby dosáhly planety Země?

Na začátku tohoto roku oznámila americká vláda, že od března roku 2021 má nahlášeno přes 350 pozorování nevysvětlitelných úkazů, které by mohly být UFO. Prudký nárůst těchto hlášení je prý ale způsoben tím, že se o mimozemšťanech začalo mluvit vážně a Pentagon už přestal ohledně této problematiky jen zarytě mlčet.

Zpráva se také ptá, zda nemohli nepozorovaně infiltrovat naši planetu, například tím, že na ni vypustili výzkumné sondy. Nedávno také na internet unikly videozáběry ze špionážního dronu nad Mosulem, který sledoval nepřátelské pozice. Najednou mu do cesty vlétla stříbrná, extrémně rychle se pohybující koule, kterou měl dron velké obtíže sledovat. Podobné záběry už byly potvrzeny i z vojenského letadla americké armády, které podobnou kouli už také zahlédlo a video se dokonce dostalo až do televize.

Otázkou zůstává, jestli by mimozemšťané tak dlouhou cestu vesmírem přežili. Vzhledem k informacím, které zatím o organickém životě máme, zní pravděpodobně odpověď ne. „Je pravděpodobné, že žádná funkční zařízení pohybující se v zemské atmosféře nenesou biologické entity, protože ty by nepřežily dlouhou cestu mezihvězdným prostorem a jeho drsnými podmínkami, včetně bombardování energetickými kosmickými paprsky, X- paprsky a gama paprsky,“ uvádí zpráva.

Supervyspělé civilizace

Tvrzení, že UFO na Zemi již přistálo, však předchozí odstavec nevylučuje. Mimozemšťané mohli vyslat do vesmíru automatizovanou loď, nabitou supermoderními technologiemi, které by ji například díky strojovému učení dokázaly samy udržovat a opravovat. U nás pak mohla přistát jejich automatizovaná výzkumná mise, která následně vyslala informace na svou mateřskou loď někde ve vesmíru.

Je pravděpodobné, že žádná funkční zařízení pohybující se v zemské atmosféře nenesou biologické entity, protože ty by nepřežily dlouhou cestu mezihvězdným prostorem a jeho drsnými podmínkami, včetně bombardování energetickými kosmickými paprsky, X- paprsky a gama paprsky.

Ptáte se, jak by nás taková výzkumná loď našla? Jednoduše. Jako my hledáme vesmírný život – stačí se zaměřit na místa, která vypadají podobně tomu našemu. Mají podobné slunce, planety ve vhodné vzdálenosti apod. Vypuštěné automatické sondy pak po cestě získávají víc a víc dat a během těch dlouhých tisíciletí mohou uzpůsobit dráhu letu tak, aby se dostaly k těm nejpravděpodobnějším cílům.

Samozřejmě, že nesmíme zapomínat, že tato zpráva je zatím jen koncept a může se ještě změnit. Přesto už vyvolala ve světě velký poprask. Vždyť už na začátku tohoto roku oznámila americká vláda, že od března roku 2021 má nahlášeno přes 350 pozorování nevysvětlitelných úkazů, které by mohly být UFO. Prudký nárůst těchto hlášení je prý ale způsoben tím, že se o mimozemšťanech začalo mluvit vážně a Pentagon už přestal ohledně této problematiky jen zarytě mlčet.

Související…

Profesor z Harvardu má jasno: Objekt Oumuamua k nám vyslali mimozemšťané
Jan Handl

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...