Zdravá strava
Táňa Pikartová
Masožrouti ve vedení vegetariánské restaurace: Funguje to?
Jak mohou nevegetariáni vést vegetariánskou restauraci? To je základní otázka pro TOP manažery pražsk é restaurace...
Reklama
Monika Kovačková
Konečně lék na rezistentní depresi? Může jím být kyselina listová
Klinická deprese je víc než jen smutek. Je to kombinace apatické nálady se specifickými fyzickými, kognitivními a...
Reklama
Lucie Osmanská
Jak odlehčit štědrovečerní večeři aneb zdravé vánoční menu
Vánoční svátky si většina lidí spojí s rodinou, dárky, cukrovím, smaženým kaprem nebo bramborovým salátem....
Reklama
Kateřina Hájková
Cukr a rakovina: Existuje souvislost?
Podle nedávné studie zveřejněné v časopise Nature Communications může mechanismus v kvasinkových buňkách vysvětlit...
Tomáš Reinbergr
Je mléko lék nebo jed? Proč ho 200 milionů Evropanů nestráví
Málokteré téma je tak kontroverzní jako konzumace mléka. Často slyšíme protichůdné názory. „Aspoň půl litru mléka...
Reklama
František Lomský
Stop bílému cukru: Přírodní sladidla, která nesmí ve spíži chybět
Škodí lidskému zdraví a obsahují ho i potraviny, u kterých byste to opravdu nečekali. Bílý neboli rafinovaný cukr...
Anna Calve Novotná
Proč bychom měli denně sníst dvě vejce? Podporují paměť a chrání před nemocemi
Neustále můžeme číst o tom, jak bychom se měli správně stravovat. Jenže, co do takového ideálního jídelníčku patří? To...
Kateřina Hájková
Proč nepít perlivou vodu? Budeme po ní hladoví
Je perlivá voda nebezpečná? Podle nové studie oxid uhličitý obsažený v sycených vodách zvyšuje hladinu hormonu, který...
František Lomský
Chia semínka: Povolený doping, který doporučuje i slavný běžec
Běháte? Pak by ve vašem jídelníčku před závodem i během něj nemělo chybět pár lžiček drobných, ale výživově bohatých...
Načíst další články