fbpx

V období Ještěrky rozvíjejte vztahy i svého vnitřního šamana, radí mayský astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Spojte se silou všech čtyř živlů a naučte se jim naslouchat a rozumět jejich tiché řeči

Zveřejněno: 21. 6. 2021

Začíná nové třináctidenní období 1-Kan (Ještěrka), ve kterém je dobré se otevřít síle přírody, posílit intuici a prohloubit práci se sny. Ještěrka vám do 3. července pomůže být nejen pevně na zemi, ale i citlivě vnímat různé stavy vědomí, které jsou mezi bděním a hlubokým spánkem. Zároveň začíná léto, které můžete oslavit letním slunovratem nebo svatojánskou nocí. Síly přírody budou v plném rozpuku a citlivějším lidem se mohou zdát nejen významné sny, ale i prohloubit intuitivní schopnosti.

Ještěrka byla jako silové zvíře odjakživa spojena se silou snění. Pokud ještě nemáte snový deník, ihned si ho pořiďte, protože se to jednoduše vyplatí. Mnoho lidí si neumí své sny vyložit, a tak je vnímají jako nepodstatné. Okrádají se tak o pomoc, která se nám všem téměř osm hodin denně nabízí. Když si uvědomíte, že většina lidí stráví téměř jednu třetinu života spánkem, stojí za to s tímto časem vědoměji pracovat. Lidé, kteří mají hlubší zájem o zkušenosti s lucidními sny, si mohou v následujících dvou týdnech přijít na své.

Spojte se s živly

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, uvědomte si vaši fyzickou kondici a snažte se posílit své fyzické tělo. Nejlepší bude, když budete běhat nebo pravidelně chodit na různá silová přírodní místa, ať už doma v Česku, nebo ve světě. Jelikož začíná léto, zaměřte se také na hledání různých rybníků, potůčků nebo vodopádů. Spojte se silou všech čtyř živlů a naučte se jim naslouchat a rozumět jejich tiché řeči. Pokud podnikáte, možná se objeví nabídky, které by bylo hříchem nechat ladem. Sledujte, co se nabízí, protože úspěch je na dosah.

Psaní může být úžasným nástrojem, jak rozvíjet vaše intuitivní schopnosti.

V rovině mysli se ponořte celou bytostí do zkoumání nějakého vašeho koníčku, oboru nebo studia. Tentokrát se však snažte více používat vaši pravou hemisféru, která je spojena s vašimi vrozenými intuitivními pocity. Naučte se více důvěřovat vaší řeči těla, která vám napoví často mnohem více než vaše racionální mysl. Veďte si nejen záznamy svých snů, ale i průběh celého předchozího dne. Psaní může být úžasným nástrojem, jak rozvíjet vaše intuitivní schopnosti. Příliš nepřemýšlejte, ale nechte se vést tvůrčí silou vašeho ducha.

Znamení šamanů

Co se týká vašich vztahů, zaměřte se hlavně na prohlubování kvality těch stávajících než na rozšiřování nových kontaktů. Zaměřte se především na své rodinné a nejbližší vztahy, protože počínaje letním slunovratem vstupujeme do období vodního znamení Raka, které rodině vládne. Překvapte své nejbližší něčím krásným, o čem víte, že zaručeně potěší. Snažte se napravit tyto důležité vztahy, protože tím i značným způsobem pomůžete vašim dalším potomkům. Pamatujte, že se vše zapisuje na „neviditelný účet“, a tak nebuďte vypočítaví.

V rovině ducha nastal významný čas, kdy se mohou probudit všelijaké psychické síly a jiné dovednosti. Ještěrka je znamením šamanů, a tak se zaměřte na rozvoj své vlastní intuice. Každý člověk má jiné schopnosti, a tak zkoumejte ty své a s nikým se nesrovnávejte. Snažte se pracovat na své živlové rovnováze, které nejjednodušeji dosáhnete pobytem v přírodě, kde se budete moci konkrétně spojit se sluncem, větrem, vodou a ohněm. Uvědomte si, v čem spočívá váš nejsilnější živel a kde naopak máte největší slabinu.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Rozumím poselství svých snů?
  • Věřím své intuici, a jak ji mohu rozvíjet?
  • Mám hluboké nebo povrchní vztahy?
  • Jaký vztah mám k přírodě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Rozjímejte nad nejdůležitějšími sny ve svém životě.
  • Pobývejte pravidelně v přírodě.
  • Kupte si knihu o šamanismu a zkoumejte rozdíly mezi teorií a praxí.
  • Pracujte na svých rodinných a přátelských vztazích.

Související…

V období opice se hlavně učte. A neztrácejte mysl začátečníka, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...