fbpx

Cílíme na sebevědomí. Překvapilo mě, že o ryze ženský produkt mají zájem i muži, říká Markéta Králová Dalších 3 fotografií v galerii
Markéta Králová. (zdroj: se svolením Markéty Králové)

Módní výstřelek, trend, nebo už brzy součást každého ženského šatníku? Řeč je o lepicích páskách na prsa.

Zveřejněno: 17. 9. 2023

Pásky na prsa působí jako příležitostné nahrazení klasických podprsenek při takových příležitostech, kdy si žena jednoduše podprsenku vzít nemůže. V Austrálii vynesly jejich autorkám místo v prestižních byznysových žebříčcích a třeba v Americe je při společenských událostech vynesly hvězdy jako Kim Kardsahian, Doja Cat či Demi Lovato.

Jak to funguje, kam ženy pásky mohou nosit a jak pomáhají sebevědomí žen? Odpovídala majitelka značky Lifties Markéta Králová.

Markéto, proč jsou pásky tak populární? V čem jsou lepší než klasické podprsenky?

Pásky na prsa se na rozdíl od podprsenky perfektně skryjí pod oblečením. Jsou praktické, nenápadné a vhodné zejména do letních topíků nebo odvážnějších šatů. Ženy tak nemusí řešit vykukující ramínka či zapínání podprsenky. Pásky mají univerzální velikost a žena si je váže dle toho, jaký střih oblečení aktuálně volí. Díky své voděodolnosti jsou vhodným řešením i do plavek a udrží prsa opravdu všech velikostí.

Mohou pásky časem klasické podprsenky i nahradit?

Lifties nejsou produktem pro každodenní nošení. Jsou ideálním řešením, když se nehodí použít podprsenku, ale pod tričko bez výstřihu je samozřejmě snazší sáhnout pro podprsenku klasickou.

A jak dokázaly převálcovat samodržící podprsenky? U nich problém s vykukujícími ramínky také odpadá…

Klasické samodržící podprsenky jsou fajn, ale nejsou spolehlivé. Při první kapce potu začínají většinou svévolně odpadávat a musíte mít ve skříni hned několik typů, abyste je vždy skryly ve výstřihu, který aktuálně volíte.

Každá z nás přeci touží ve svém šatníku mít opravdu cokoliv, co lahodí jejímu oku, a nemuset svůj výběr kvůli nevhodnému spodnímu prádlu příliš omezovat.

Myslím si, že jsou dobrým doplňkem do šatníků majitelek menších košíčků, ale udržení velkého poprsí už začíná být problém. V neposlední řadě se nedají kvalitně využít u hlubokého výstřihu. Tam vám tyto samodržící podprsenky nevykouzlí push up efekt.

Pojďme popsat, jak to funguje, jak se to nalepuje, jak se to nosí…

Při používání musíme mít na paměti pár základních pravidel. Zaprvé musíme dbát na to, aby v místech, kam pásky budete lepit, byla pokožka čistá a suchá. Je to faktor, který ovlivní nejen jejich výdrž, ale i reakci pokožky na lepidlo. Druhou zásadou je pásku příliš nenapínat. Ňadro vždy přidržíme v požadované pozici a poté přilepíme mírným tahem. Není to žádná věda, máme pro ženy i videonávody a podle těch to zvládne každý.

Mnoho žen se těší, až si po celém dni v práci doma sundá podprsenku a svým ňadrům uleví. Mají ten pocit sevřenosti“ nebo „těžkosti“ ženy také po celém dni s páskami?

Právě že ne. Je to samozřejmě o zvyku, protože máte prsa „slepená“, ale po několika minutách na pásky zapomenete a do jejich sundání si na ně ani nevzpomenete. Jsou totiž opravdu tenké, pružné a prodyšné. Nechali jsme k nim vyvinout i speciální odstraňovací sprej, který bezbolestně dostane dolů lepidlo a zároveň pokožku po nošení regeneruje.

Mluvila jste o efektu umělých prsou, který pásky dokážou vytvořit i u prsou přírodních. Velikost dekoltu má dnes u žen vliv na jejich sebevědomí, je to tak? Jak právě tento aspekt sebevědomí v souvislosti s poprsím vnímáte?

Je to právě sebevědomí, na které cílíme a které je pro nás důležitým tématem. Sebevědomá žena je zároveň i silnější a spokojenější. Každá z nás přeci touží ve svém šatníku mít opravdu cokoliv, co lahodí jejímu oku, a nemuset svůj výběr kvůli nevhodnému spodnímu prádlu příliš omezovat. Pro někoho může být řešením si zkrátka podprsenku nevzít, ale především ženy s velkými prsy potřebují cítit alespoň nějakou oporu.

picture 4

Mám kolem sebe skvělý tým lidí. (zdroj: se svolením Markéty Králové)

Majitelky větších košíčků totiž vědí, jak nepříjemná může vycházka bez podprsenky být. Riskují, že jim ňadra někde vykouknou, že je budou bolet záda… Ona už samotná kombinace teplého počasí, pocení a větších prsou bývá nepříliš příjemná, a pokud chce být žena navíc aktivní a/nebo sportovat, její nepohodlí se bez podprsenky ještě zvyšuje.

Když jsme zmínili umělá prsa, jak se k nim stavíte vy? Přeci jen, na operace, možná právě kvůli sebevědomí, chodí stále více žen…

Rozhodně nejsem proti plastickým operacím a mám ve svém okolí několik žen a slečen, kterým to otázku sebevědomí opravdu vyřešilo. Na druhou stranu si ale nemyslím, že by každá z těch mladých slečen, které chodí na operace, ta umělá ňadra potřebovala. Několikrát jsem se setkala s tím, že byly slečny se svými přírodními prsy spokojené, ale protože byly méně pevné a nevypadaly tak hezky bez podprsenky, tak se pro tento zákrok rozhodly – podlehly tlaku svého okolí.

Jedná se o vaši první podnikatelskou zkušenost?

Ano, ale mám kolem sebe skvělý tým lidí, kteří jsou schopni mi poradit a pomoct, když to nejvíce potřebuji. Zároveň pracuji i na dalším seberozvoji, ať už se jedná o kurzy, podcasty, čtení knížek či trávení času s inspirativními lidmi.

Co Vás přesvědčilo o tom, že budou mít úspěch i na českém trhu? 

Pásky na prsa se staly populárním trendem na americkém a australském trhu, což mě přivedlo k přesvědčení, že jejich expanze na náš trh je pouze otázkou času.

Pracuji ráda, mám nastavené cíle, kterých chci dosáhnout, a nemám ráda neproduktivitu. Nerada ale prací narušuji čas s rodinou nebo relaxační dovolenou.

Co se módy týče, tak mnoho úspěšných produktů zahraničního původu i na náš trh postupně proniká, a tak není důvod, proč by to mělo být u pásek na prsa jiné. Zároveň se jedná o produkt, který sama používám, a proto mu věřím.

Jaká je vaše vize pro Lifties?

Chtěly bychom vybudovat komunitu žen, které pomocí Lifties odemknou potenciál svých šatníků. Začnou nosit oblečení, po kterém tajně toužily, ale netroufly si na něj. Naším cílem je, aby se pásky na prsa staly běžným produktem, který má každá žena ve skříni, jako například silonky.

Daří se vám to?

Jsme s vývojem značky velice spokojené. Vždycky je těžké na trhu prosadit nový produkt, ale když vidíme reakce žen, které naše produkty vyzkoušejí, tak víme, že míříme správným směrem.

Vaším manželem je reprezentační fotbalista Alex Král. Jak Vás ve Vaší práci podporuje?

Alex je pro mě obrovskou podporou a motivací. Díky tomu, že je schopný se o nás aktuálně sám starat po finanční stránce, tak mi dává prostor se plně věnovat značce. Sám se věnuje vedle fotbalu i podnikání, a tak jsme schopni si v mnoha věcech vzájemně pomoct a poradit.

Řešíte s ním často pracovní záležitosti? Přeci jen se jedná o ryze ženskou sféru podnikání, je tedy občas třeba znát i názor muže?

Řeším to s ním možná i více než by sám chtěl (smích). Jelikož se chceme věnovat i pánské řadě, tak je občas „nucen“ mi dát na tyto připravované produkty zpětnou vazbu a otestovat je.

m alexmarketa 14

S manželem tvoří sehraný tým. (zdroj: se svolením Markéty Králové)


Když jsem za ním s projektem „pásky na prsa“ ale poprvé přišla, tak na mě koukal s otevřenou pusou.

nské řadě?

Nápad vznikl ve chvíli, kdy nám začaly chodit objednávky nejen od žen, ale ve velké míře i od mužů. Začali jsme pátrat, zda se jedná o dárky pro partnerky, nebo jestli si to muži opravdu kupují pro sebe. Nakonec jsme zjistili, že pánové tento produkt oceňují pro jejich vlastní potřebu především při sportu, například přelepení prsou při běhu a jiných sportovních aktivitách. Začali jsme proto s podrobnějším průzkumem trhu, díky kterému jsme došli k závěru, že pánská řada má potenciál být stejně silná jako ta dámská.

Nejsou pásky univerzální? V čem se pánská řada bude od dámské lišit?

V pánské řadě se nebude jednat o pásky, ale více zatím prozradit nemohu.

Jste tedy stále v jednom kole. Považujete se za workoholika?

Pracuji ráda, mám nastavené cíle, kterých chci dosáhnout, a nemám ráda neproduktivitu. Takže v běžném životě možná workoholik malinko jsem, ale jakmile odjedeme na dovolenou, tak tam pracuji opravdu sporadicky. Nerada prací narušuji čas s rodinou nebo relaxační dovolenou.

Jak relaxujete?

V běžném životě si udržuji vnitřní klid především jízdou na koni, procházkami v lese a časem s rodinou. S manželem také moc rádi jíme, takže jakmile máme šanci společně vyrazit do restaurace, je to pro nás oba kvalitně strávený čas.

A jak byste strávila ideální dovolenou? Neříkejte, že testováním vašich produktů…

Haha, samozřejmě i na dovolené se produkty musí testovat, především ta voděodolnost!

Ale ne, opravdu ideální dovolená je za mě strávená u moře, kombinace modré vody, bílé pláže a zelené palmy je pro mě tím největším relaxem. S manželem rádi šnorchlujeme a ten pocit, když dáme na dovolené poprvé „hlavu pod vodu“, mi máloco nahradí. Tam je člověk najednou v úplně jiné realitě.

Děkujeme za rozhovor a jsme zvědavi, kdy o Vás uslyšíme třeba v souvislosti s oceněním Podnikatel roku.

Související…

České ženy a sebevědomí? Samy sebe mají v žebříčku až na čtvrtém místě
Klára Kutilová

 

foto: se svolením Markéty Králové, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...