Opravdový životní smysl má každý z nás zaznamenán v sobě. S věkem a ovlivňováním externími vlivy ale naše vnitřní hlasy utichají. „Mým cílem je pomoci lidem vzpomenout si, kdo jsou hluboko uvnitř a jaké je jejich poslání. Aby začali žít tak, aby byli poháněni inspirací místo kofeinem. Nabízím nástroje, aby se mohli ‚nastartovat‘, aby se stali šťastnější a objevili to, co bylo léta potlačeno,“ tvrdí Max.

Učitel jógy před několika lety vytvořil nový model, který pomáhá lidem se rychle otevřít a odkrýt svůj vnitřní život. „Trvá to asi 30 minut a lidé najdou nový nebo dlouho potlačovaný vhled do sebe sama. V mnoha případech to poté vede k rozhodnutím, která zásadně změní jejich život pozitivním a posilujícím směrem,“ dodává.

Změníte přístup k okolnímu světu

K modelu nového učení se Max dostal přes hatha jógu. Když ji začal praktikovat, zjistil, že se cítí a spí mnohem lépe. „Celkově se změnil můj přístup k okolnímu světu. Těžko se to vysvětluje, ale můj způsob rozhodování se změnil, protože se změnily moje priority. Poprvé v životě jsem se cítil opravdu šťastný a nepotřeboval jsem stimulanty, abych se cítil ‚plný života‘, nebo naopak prostředky, které by utlumily bolest,“ popisuje.

Toto učení se zaměřuje především na jógový pohyb úzce propojený s dechem a vědomou pozorností. Velmi efektivně řeší zejména problémy se spánkem, stresem a úzkostmi. Cílem je ale i celkové posílení fyzické i psychické kondice, umění relaxace, zlepšení spánku, vyrovnání dysbalancí, nalezení spokojenosti a radosti a tím i celkové zlepšení kvality života.

I minulost je třeba vydýchat

Každý z nás v sobě zadržuje chaotické emoce. Ty jsou propojeny se stresem, depresí, posttraumatickými stresovými poruchami nebo úzkostmi. Soustředěná dechová cvičení v nás mohou probudit vyšší podstatu, hlas intuice, moudrosti a svědomí.

K tomu, aby člověk došel naplnění, je třeba si osvojit základní způsoby dýchání (The Essential Breathing Patterns), první kroky na cestě k emoční vyrovnanosti (The Beginning of Emotional Healing), naučit se meditaci v pohybu (Dynamic Meditation) a též moudrost přesahující cvičení (Wisdom Beyond the Mat). Jak na to zjistíte v instukrážních videích. 

Související…

Víme, proč emoce dočasně vypínají některé části našeho systému
Vojtěch Žák

foto: Shutterstock, zdroj: Youtube.com