fbpx

Zveřejněno: 15. 11. 2017

Každý člověk přichází na svět s určitými vrozenými vlohami, ale stejně tak je vybaven i slabými stránkami. Jak s nimi mohou děti a jejich rodiče pracovat? A proč je pro život důležitá emoční inteligence? I taková témata bude probírat globální stratég a kouč Jan Mühlfeit spolu s lektorkou Kateřinou Novotnou v dnešním díle našeho pořadu.

“Dětem i rodičům klademe na srdce, že slabiny má opravdu každý. Je ale důležité si je uvědomit a vyrovnat se s nimi tak, aby dětem v budoucnu nepřekážely. Ideální je, dostat je na nějakou úroveň, ale více se zaměřit na vlastní talenty,” radí Kateřina Novotná. A věděli jste, že ve vašem okolí se najde vždycky někdo, kdo vaše slabé stránky pokreje či doplní? Jak vám taková osoba může pomoct, se dozvíte v našem videu. 

img 1837

Chcete vědět, co nového pro vás Jan Mühlfeit spolu s Kateřinou Novotnou připravují? Ve videu se to dozvíte.

Úspěch v životě vám může zaručit i tzv. emoční inteligence. “Podle renomovaných psychiatrů se lékaři při studiu s pojmem emoce však téměř nesetkají. Přitom jsou ohromně důležité. Jakýkoliv úspěch v čemkoliv se skládá z 20 % z tradiční inteligence a z 80 % právě z té emoční. Bohužel nás to nikdo neučí. Ale na to, abychom mohli své emoce kontrolovat, musíme je samozřejmě dobře znát,” říká Jan Mühlfeit. Více vám prozradí ve videu.

Nezazněla ve videu odpověď na Vaši otázku? Další dotazy můžete směrovat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...