Fenykl je zelenina, která si určitě zaslouží mnohem více pozornosti. Je voňavý a při správné úpravě krásně křehký a lahodný. Výborná je kombinace s kmínem, hodí se jak do salátů, tak do polévek a vynikající je i zapečený.

Odlehčeme s příchodem jara našim žaludkům a připravme si lehký zeleninový pokrm. Tato zajímavá variace rizota je nejen dietní, ale i velmi zdravá

Na dvě porce budete potřebovat:

2 ks fenyklu
4 mrkve
4 lžíce sterilované kukuřice
kmín
semínka koriandru
pepř
sůl
rýži
červenou cibuli
kešu oříšky
přepuštěné máslo

Postup:

Na přepuštěném másle osmažíme pokrájený fenykl a mrkev, okořeníme asi 10 rozdrcenými kuličkami fenyklu a lžičkou kmínu, osolíme a opepříme. Když je směs hotová, přidáme na prohřátí sterilovanou kukuřici. V jiném kastrůlku si osmažíme červenou cibuli, kterou vmícháme do uvařené rýže. Na závěr posypeme čerstvě opraženými kešu oříšky.

 

foto: Shutterstock