Teplá ovesná kaše je klasika. Neurazí ani většinou nepotěší. Když se ale nechá vychladnout a vyšlehá se s nějakým dobrým ořechovým máslem, vznikne skvělý dezert na lžičku. K tomu navrch kombinace malin a bílé čokolády – no kdo by odolal!

Co k tomu budete potřebovat:

0,4 l rýžového mléka

4 lžíce ovesné krupičky

2 lžičky tmavého třtinového cukru Muscovado

2 lžíce mandlového másla

hrstka malin (mohou být i mražené)

50 g bílé čokolády

lžíce tučné smetany

Jak na to:

V nepřilnavém kastrůlku uvaříme z rýžového mléka a krupičky hustší kaši a necháme za občasného promíchání vychladit. V misce vymícháme mandlové máslo s cukrem, po lžičkách přidáváme studenou kaši a šleháme, dokud nebude tato směs krásně jemná.

Poleva: do misky z varného skla dáme 50 g bílé čokolády a lžíci smetany, misku vložíme do vodní lázně a čokoládu necháme ve smetaně rozpustit. Ve vedlejším hrnci ohřejeme maliny, aby měly přibližně stejnou teplotu jako poleva (jinak se nám po smíchání s ovocem srazí). Čokoládu a ohřáté lesní plody smícháme a vzniklou omáčkou polijeme ovesný základ. Ozdobíme celými malinami.

Foto: Pixabay