V sobotu 18. ledna začíná mocné období 1-Kan (Ještěrka), které vám může pomoci hlubší intenzitou vašich snů. V následujících dnech se zaměřte (v tom dobrém samozřejmě) na své kolegy, přátele a celkově lidi, se kterými budete chtít v budoucnosti spolupracovat. Vnímejte neviditelné odchylky z normálu, ke kterým může docházet vlivem hlubokým změn, jimiž prochází většina z nás. Buďte ochotní do svých vztahů dát to nejlepší a spíš se tentokrát zaměřte na kvalitu než kvantitu. Prohlubte vztahy, na kterých vám záleží, a otevřete se spolupráci.

Následujících třináct dní bude pod vlivem snového znamení Ještěrky, a pokud tedy své sny ještě nezaznamenáváte, nastal možná vhodný čas začít. Od 20. ledna bude navíc aktivní znamení Vodnáře, které ve spojení s Ještěrkou může probudit sny, jež v sobě mohou obsahovat důležité informace nejen o vaší budoucnosti, ale i o lidech, kteří jsou pro vás momentálně důležití. Využijte sílu snění k tomu, abyste se lépe orientovali ve „velkém pohybu“, který již nastal.

Splácejte závazky

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se na úspěch a různé příležitosti, ke kterým může docházet. Investujte nejen do svých rezerv, ale zároveň se zaměřte na splacení všech závazků, abyste v sobě posílili pocit svobody, a vytvořili tak prostor pro nové příležitosti. Také se věnujte svému fyzickému tělu a využijte síly skupiny k tomu, abyste se odhodlali pravidelně cvičit. Prohlubte s jedním z přátel vztah tím, že se spolu začnete věnovat nějakému ozdravnému fyzickému cvičení.

Pokud si uvědomujete, že někoho ve své mysli zanedbáváte, ihned udělejte nějakou akci.

V rovině pracovní více používejte svou intuici. Hodně studujte, ale zároveň se snažte své poznatky spojit se svým instinktem. V běžném životě se zaměřte více na své sny, a pokud se vám bude zdát nějaký sen o práci nebo o lidech, kteří mají s vaším zaměstnáním něco společného, berte tyto sny vážněji a zkuste je interpretovat, nebo se zeptejte někoho, kdo snům rozumí. Naučte se před spánkem požádat sny o osvětlení určitých problémů ve vašich pracovních záležitostech. Ráno si vše zapište a poděkujte snům za jejich vedení.

Posilujte přátelství

Co se týká vztahů, zaměřte se na své přátelské a kolegiální vztahy. Pokud si uvědomujete, že někoho ve své mysli zanedbáváte, ihned udělejte nějakou akci. Pozvěte svého kamaráda na čaj a rozhodněte se tento vztah vědomě posílit. Vytvořte si takovou síť lidí, ve které se budete cítit komfortně. Život ubíhá velkou rychlostí, a tak neztrácejte čas zbytečnými dramaty, která vám jen odebírají značnou část vaší psychické energie. Choďte na různé společenské akce, a pokud ve svém přátelském světě strádáte, otevřete se novým kontaktům.

Na úrovni ducha nastal čas, ve kterém můžete posílit nejen svou intuici, ale zároveň posílit svou schopnost snění. Nemáte-li ještě pořízený snový deník, pořiďte si ho, protože sny vám mohou být velmi dobrým pomocníkem, pokud se naučíte rozumět jejich symbolické řeči. Často vám mohou ukázat různé pravdivé informace o důležitých lidech ve vašem životě nebo vás varovat před důležitými životními kroky, které se možná odhodláváte udělat. Zároveň se více propojte se silou přírody a naučte se poslouchat její tiché řeči. Mluvte ke stromům, vodě, ohni i k větru a naslouchejte více svým pocitům.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah chci a mohu posílit?
  • Co mi sdělují mé sny?
  • Rozumím řeči svých pocitů?
  • V jaké společnosti se cítím nejlépe?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Choďte na silové tréninky a běhejte pravidelně v přírodě.
  • Více si zapisujte své sny nebo bezprostřední pocity po spánku.
  • Naučte se řeči svých pocitů.
  • Otevřete se novým lidem a prohlubujte již stávající vztahy.

Související…

Úplněk v Raku: Zaměřte se na to, jak se cítíte v práci, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock