Začněme od toho, čím při oblékání začínáte, tedy od základu – spodního prádla. To určené na sport by mělo být pohodlné, nikde se nezařezávat a perfektně sedět. Nejspíš každý z nás už zažil tu nepříjemnou zkušenost, kdy si pro sportovní aktivitu zvolil nevhodné spodní prádlo a neustále si ho musel urovnávat. Takže na sport jedině takové spodní prádlo, které padne jako ulité.

A jak zvolit ideální sportovní podprsenku? Musí vaše prsa chránit před otřesy a za každou cenu je udržet na místě a pohromadě. Rozhodně se nedoporučují nosit podprsenky s kosticemi, ale preferovat sportovní střihy.

Střih, elasticita a přilnavost

Jakmile máte na sobě ideální spodní prádlo, je čas posunout se dál. A to k další velmi důležité položce – kalhotám. Pokud nás doba pandemie něco naučila, tak to, že v legínách se dá velmi pohodlně žít a dají se nosit i několik měsíců v kuse.


Pokud je správně zkombinujete, dají se použít jak na sport, tak i do společnosti. Legíny se zkrátka staly našimi nerozlučnými parťáky. Jak si ale vybrat ty správné sportovní legíny? Tak zejména je důležité, aby vám seděly.

Na běh se dokonce doporučuje kupovat obuv o číslo až o číslo a půl větší, než je vaše běžná velikost.

Při volbě materiálu si můžete zvolit buď klasické bavlněné legíny, nebo upřednostnit ty z funkčních materiálů. Oba druhy mají své výhody. Bavlnu volte v případě, že milujete přírodní materiály, funkční se hodí pro fyzicky náročné aktivity, při kterých se hodně potíte a potřebujete, aby váš oděv odváděl pot z těla ven.

Vhodná sportovní obuv

Ruku v ruce s vhodnými legínami jde i správná obuv. V tom mají ženy obrovskou výhodu, protože výrobci sází na to, že ženy milují módu. Na trhu jsou proto k dostání nádherné modely a dámská sportovní obuv by se leckdy hodila i na módní přehlídky. Ale rozhodně se nevyplatí vybírat pouze podle vzhledu, nýbrž i podle funkce jednotlivých bot.


Jiné sportovní boty volte do tělocvičny a fitness centra a jiné na venkovní aktivity. Správnou sportovní obuv poznáte podle toho, že je vám v ní pohodlně a nikde vás netlačí. Na běh se dokonce doporučuje kupovat obuv o číslo až o číslo a půl větší, než je vaše běžná velikost. Při běhání se totiž vaše noha rozplácne a potřebuje více místa.

Triko s krátkým, dlouhým nebo tílko

Každý jsme jiný a každý preferujeme jiné svrchní díly. Někdo rád sportuje v triku s krátkým rukávem, jiný nedá dopustit na dlouhý rukáv. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv vzhled vašeho svršku, berte v potaz jeho funkčnost. Triko by mělo perfektně odvádět pot z těla a být vyrobeno z prodyšného materiálu.

Nakupte výhodně

Ať už si pořizujete pouze nové tenisky nebo celou sportovní garderobu, nebojte se využít akčních nabídek a slev. Protože, řekněme si to upřímně, každý rád ušetří, když může. Zejména, pokud si koupí prvotřídní produkty za zlomek původní ceny. Nebraňte se tedy akcím a využívejte slevové kódy a nejrůznější akce.

Sporty a fyzické aktivity mají hromadu zdravotních přínosů, a díky nim se vyplavují hormony štěstí, odborně nazývané endorfiny. Až vás tedy příště rozčílí šéf, nepohodnete se s partnerem nebo vás vytočí ten člověk v tramvaji, který do vás celou cestu neustále vráží loktem, dostaňte ze sebe veškerou nahromaděnou zlobu a zášť v tělocvičně nebo venku na vzduchu, například během, jógou nebo při nějakém kolektivním sportu. Skvěle funguje i box, jízda na kole a kruhový trénink.

Související…

Tenisky nikdy nevyjdou z módy. Stylová obuv pro syna, otce i dědečka
Komerční článek

foto: Astratex, zdroj: Astratex