Trpíte chronickými zdravotními problémy a nevíte, jak se jich zbavit? Možná držíte organickou dietu, cvičíte, berete léky a relaxujete. Všechno děláte správně, tak proč nic nepomáhá? Máme pro vás odpověď.

V dnešní době jsme bombardováni všemi představitelnými i nepředstavitelnými toxiny. Každý den se vystavujeme spoustě chemikálií – ze znečištěného vzduchu, plastů, průmyslových čisticích prostředků, dokonce i z vody. Příroda nasákla průmyslovými chemikáliemi jako mořská houba.

Žijeme ve světě, kde jsme neustále bombardováni škodlivými toxiny. Jsou ve vzduchu i vodě a v přípravcích, které každodenně používáme.

Nepříjemné symptomy 

Únava. Migrény. Bolest kloubů. Zamlžený mozek. Netečnost. Záněty. Zácpa a další zažívací potíže. Citlivost na infekce. Nervozita a úzkost. Nespavost. Špatná paměť. Nadměrný růst bakterií. Vyrážky. Poruchy pozornosti. Náladovost. Tohle všechno jsou příznaky, které jsou spojeny s těžkými kovy.

Co jsou vlastně těžké kovy?

Těžké kovy jsou například rtuť, hliník, měď, kadmium, nikl, arsen a olovo. Představují jednu z největších hrozeb pro naše zdraví. Nákaza se v tradiční diagnóze většinou neobjeví, těžko se totiž odhaluje, pokud ji nehledáme aktivně. Těžké kovy jsou prakticky všude, takže s nimi přicházíme do kontaktu každý den. Hliníkové plechovky a fólie, kovové nádobí, staré barvy, a dokonce i potraviny. Například pesticidy a herbicidy (které jsou často i v organické stravě) jsou běžným zdrojem těžkých kovů. Těžké kovy se zažraly hluboko do našeho těla, kde mohou oxidovat, poškozovat okolní tkáně a působit další záněty. Mohou poškodit prakticky každý orgán včetně mozku, jater a trávicího ústrojí. Nesmírně zatěžují náš imunitní systém a činí nás zranitelnými vůči nejrůznějším onemocněním.

Prášek z ječmene dostane kovy ze sleziny, střevního traktu, pankreatu, štítné žlázy a reprodukčního systému.

Detoxikace

Nákaza těžkými kovy je v dnešní době v podstatě nevyhnutelná. Naštěstí je můžete z těla dostat relativně lehce. Stačí, když budete jíst následující potraviny:

Spirulina je modrozelená řasa, která vytáhne těžké kovy z mozku, centrálního nervového systému a jater. Prášek z ječmene dostane kovy ze sleziny, střevního traktu, pankreatu, štítné žlázy a reprodukčního systému. Koriandr pronikne do těžko dostupných míst a zbaví vás stopových prvků z dob dávno minulých. Divoké borůvky (ne ty z obchodu, vyrazte do lesa) nasáknou kovy z mozkové tkáně a opraví všechny škody napáchané oxidací. Atlantická červená řasa na sebe váže olovo, hliník, měď, kadmium a nikl, na rozdíl od jiných řas vám z těla odstraní i rtuť. Žádné z těchto jídel není univerzální, ale dohromady představují ultimátní zbraň pro boj s těžkými kovy.

Pitný režim se nevyplatí podceňovat. Naučte se každé ráno vypít na lačno půl litru vody s citrónem.

Co dělat během detoxikace?

Při odstraňování těžkých kovů z těla si snažte udržet nízký poměr tuků v krvi, ty totiž odbourávání kovových toxinů mohou zpomalit. Nemusíte je úplně vyřadit z jídelníčku, stačí je omezit. Dostatečně se hydratujte. Je vhodné vypít ráno půl litru vody na lačný žaludek a vymačkat si do ní půlku citrónu. Můžete k nim přidat čajovou lžičku medu a zázvoru. Potom dejte svým játrům půlhodiny pauzu na pročištění a můžete se jít nasnídat. Pomůže vám i chození do infračervené sauny. Zvyšuje průtok krve a její okysličení, odbourává toxiny, zmenšuje bolest, zvyšuje imunitu. Stačí vám 15–20 minut dvakrát týdně. Nezapomeňte poté vypít hodně vody, usnadníte si vyplavování toxinů z těla.

Pravidelný rituál

Pokud chcete své tělo skutečně očistit, zvažte jednodenní půst, kdy nebudete konzumovat nic jiného než vodu a džus z celeru, okurky a jablek. Můžete do něj přidat i trochu špenátu a koriandru. Začněte ideálně o víkendu, budete pravděpodobně unavení a malátní. Později, až budete půst opakovat, už na něj budete lépe připraveni. I když ze sebe dostanete všechny těžké kovy, časem se vám do těla zase vrátí. Počítejte s tím, že svoji „rituální očistu“ budete muset provádět pravidelně, nebo alespoň jednou ročně.

Čtěte také: 

Pohoda ve 100 °C? Ani náhodou. Není na čase vyměnit saunu za infrasaunu?

Odkyselte organismus a zbavte se těžkých kovů i kil navíc. Víme, co vám pomůže. 

Na detox zkuste medvědí česnek! 

foto: Shutterstock, zdroj: Goop