fbpx

Mohl by to být silvestrovský humor, ale bohužel není. Vlivní uživatelé sociálních sítí se vezou na vlně netradičního dodávání energie a pohody tělu. Slunci vystavují svou zadní část, a to pěkně napřímo

Zveřejněno: 31. 12. 2019

Neobvyklá zábava (ale mnozí to berou zřejmě vážně) je známá jako „perineum sunning“, tedy slunění hráze mezi konečníkem a pohlavním orgánem. Příznivci této kratochvíle prostě v roztodivných polohách umožňují slunci proniknout na velmi neobvyklé místo, které bývá na veřejnosti (většinou) pečlivě skryto. Navíc tvrdí, že touto metodou načerpají svou denní dávku slunce za neskutečných 30 sekund.

Konkrétně spirituální influencer Ra of Earth, který sice na internetu zasahuje jenom minimální počet lidí, ale o to vehementněji prosazuje „horké“ novinky v oblasti netradičního životního stylu, říká, že 30 vteřin v poloze s roztaženýma nohama, bez oblečení a směrem ke slunci dodá člověku tolik energie, co běžný celodenní pobyt venku a s oblečením.

Hýžděmi k nebi

Troy Casey, další onlajnová osobnost na poli zdravého životního stylu, zase do světa v poloze hýžděmi směrem k nebi hlásí, že slunce rovná se výživa, tedy pokud správně pracujete s tuky a antioxidanty. Instagramerka Metaphysical Meagan tvrdí, že tento nápad zkoušela po několik týdnů v praxi, a nyní získává ze slunění perinea tolik energie jako z obvyklých ranních káv. Takže se při tom všem, zdá se, dá i ušetřit.

Neexistuje žádný důkaz o prospěšnosti této praxe pro fyzické nebo duševní zdraví člověka.

Doktor Stephen T. Chang, celosvětově populární autor knih o taoismu a zdravém životním stylu, uvádí, že slunění konečníku udržuje konečník „zdravý a bez choroboplodných zárodků“.

bur sunning

Doktorka Diana Gallová z britské online platformy lékařů Doctor-4-U však varuje, že neexistuje žádný důkaz o prospěšnosti této praxe pro fyzické nebo duševní zdraví člověka. Podle ní jsou určité meditace a získávání vitamínu D prospěšné, ale rozhodně není nutné trápit pokožku slunečním zářením, existují bezpečnější a méně bizarní procedury, jak toho dosáhnout.

Dezinformační perineum

Také doktorka Stephanie Ooiová z londýnské kliniky MyHealthcare varuje, že neexistuje absolutně žádný prokázaný vědecký důkaz, že by „perineum sunning“ mělo kladný vliv na zdraví člověka. Jde podle ní naopak o ukázkové šíření zdravotních dezinformací na sociálních sítích, což může být někdy velmi nebezpečná věc.

Věřit je třeba doktorům, ne samozvaným guru, kteří díky blbosti uživatelů sociálních sítí lavinovitě mystifikují nejen influencery, ale samozřejmě běžné uživatele.

Související…

Američané věří zprávám ze satirických webů. Bude je (ty zprávy) potřeba označit?
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock, zdroj: Taxi

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...