fbpx

Proč jít na Horečku úterní noci? Kvůli hudbě, tanci i pomoci dětem z dětských domovů Dalších 3 fotografií v galerii
Chicago_-_Lilian_Fischerová__Storm_Ballet

Známí herci a zpěváci zahrají a zazpívají pro Nadační fond Veroniky Kašákové

Zveřejněno: 3. 5. 2019

Chcete vyrazit za kulturou a zároveň pomoci dobré věci? Pokud se vám nechce přímo zachraňovat Notre-Dame, můžete pomoci třeba dětem z dětských domovů. V květnu se pro tento účel nabízí mimořádné představení Horečka úterní noci. Výtěžek ze vstupného totiž bude věnován Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové, jehož posláním je umožnit dětem z dětských domovů žít poté, co z nich odejdou, plnohodnotný a kvalitní život.

dva roky jezdim bez nehod ondrej ruml

Ondřej Ruml: Dva roky jezdím bez nehod


A o čem že ta Horečka vlastně je? Jde o vystoupení pěveckých a hereckých osobností, které se dobrovolně sešly, vzdaly se honoráře a rozhodly se dělat to, co je baví. Na jevišti Divadla Broadway v Praze tak budete mít 14. května od 19 hodin  možnost společně vidět Václava Noida Bártu, Olgu Lounovou, Ondřeje Rumla, Hanu Holišovou, Annu Slováčkovou či Radku Fišarovou. A také jednoho speciálního zahraničního hosta. Danyl Johnson je finalistou 6. řady soutěže X Factor, jehož mentorem byl přímo Simon Cowell.

Vystoupení plné klasiky

Horečka úterní noci se koná v obměněné podobě již počtvrté. Hlavní hrdinové, mladý milenecký pár Jana a Tomáš, čistě náhodou zavítají do zapomenutého kabaretu, kde zažijí nečekané věci. Co vše se může stát během jedné úterní noci v opuštěném baru, kde kdysi bývalo až nebývale živo?

tak abyste to vedela lilian fischerova michael vykus

Lilian Fischerová a Michael Vykus: Tak abyste to věděla

Díky kouzelnému gramofonu se vydávají na neobyčejnou cestu plnou dobrodružství a nečekaných setkání, provázenou nestárnoucími písničkami Mahalie Jacksonové, Elvise Presleyho, Michaela Jacksona, Freddieho Mercuryho, Whitney Houston, Beyoncé, Tiny Turner, Heleny Vondráčkové, Abby, kapely Lucie a dalších. Režie se ujal přední herec a režisér Městského divadla v Mostě Jiří Kraus. Náročné a působivé choreografie nastudovali interpreti pod vedením Petra Čejky, Lilian Fischerové a Filipa Gregoriadese. 

Související…

Rozhovor: I dítě z dětského domova dokáže vystudovat a normálně žít. Navzdory úřadům
Milada Kadeřábková

„Jestli chcete udělat dobrý skutek a vidět lidi, kteří milují to, co dělají, přijďte,“ zve za organizátory herečka, tanečnice a principálka divadelní společnosti Indigo Company Lilian Fischerová. Vstupenky je možné rezervovat na webu GoOut.

foto: Indigo Company, zdroj: Nadační fond Veroniky Kašákové

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...