1. Dejte si pauzu. Když přijde problém či stres, uklidněte se a v klidu se zhluboka nadechněte.
  2. Respektujte rozdíly mezi lidmi. Když to někdo dělá jinak, neznamená to, že to dělá špatně. A každý má právo na vlastní názor.
  3. Nezapomínejte na soucit. A buďte trpěliví. Nikdy nevíte, co se vlastně v životě toho druhého děje.
  4. Šiřte milost a pochopení, ta osoba je stejně mrzutá, jako býváte někdy vy sami. Nechte události v klidu plynout.
  5. Neberte si věci osobně a vězte, že ne na všechno, co se děje ve vašem okolí, musíte mít vliv. Pokud si budete brát věci osobně, budete se cítit ohrožovaní až do konce života.
  6. Mluvte méně a naučte se mlčet úplně. To, že mlčíte, neznamená, že jste slabí. Naopak mlčením někdy dokážete svůj protějšek odzbrojit.
  7. Naučte se začínat den příjemnými rituály. Nerozčilujte se při čtení e-mailů hned po ránu, lepší je se při vstávání z postele pořádně rozdýchat a neuškodí ani krátká meditace. Ideální na rozjezd dne je procházka přírodou nebo si v klidu dejte šálek čaje.
  8. Stres neřešte cigaretami, sladkostmi nebo alkoholem, nahraďte je příjemnými a zdravými věcmi. Nezdravá řešení stres nevyřeší, naopak přinesou další problémy.
  9. Buďte pozitivní a ujasněte si, co se vám v poslední době povedlo a co se daří dlouhodobě. Spokojená rodina je skvělý dar, který jen tak někdo nemá. Važte si toho.

Čtěte také: 
Jak přestat dělat špatná rozhodnutí
Nemůžete se uzdravit? Víme proč!

foto: Pexels.com, zdroj: http://www.marcandangel.com