fbpx

Potvrzeno: Do spermatu neočkovaných můžete opravdu investovat 2 fotografie
foto: Petr Zewlak Vrabec

Během úterní demonstrace na Malostranském náměstí jsme si mysleli, že je to (alespoň jeden trochu povedený) vtip. Ale je to tak. I vy můžete investovat do spermatu neočkovaných mužů

Zveřejněno: 2. 2. 2022

Je to jednoduché. Pokud jste antivaxer, věříte tomu, že sperma neočkovaných mužů bude mít jednou hodnotu zlata. Tak proč nebýt mezi prvními a v dobách obří inflace, neustále se zvyšujícího státního dluhu, důchodové reformy v nedohlednu a s výhledem na stáří pod (snad již opraveným) Libeňským mostem se trochu nezajistit na důchod?

Jeden z vývojářů relativně nového crypta (vzniklo na podzim loňského roku) se jmenuje Jason a vlastně neví, jestli je jeho měna, co se týče očkování, pro nebo proti. Nebo aspoň váhá. „Nejsme proti očkování,“ řekl serveru VICE news a uvedl, že kryptoměna Unvaccinated Sperm vznikla, aby byla zajištěna „kontinuita objektivního vědeckého bádání a svoboda diskurzu“.

Lidé z Unvaxxed Sperm chtějí podle Jasona/Fauciho využít atraktivní meme povahy jejich měny a přilákat investory.

 

Pak se trochu zamyslel: „Do jisté míry bych řekl, že jsme proti očkování,“ řekl. Tenhle developer si mimochodem říká Fauci (což je hlavní epidemiologický poradce Joe Bidena). A uvedl, že s projektem mu radí skupina „krypto veteránů“, ale že neřekne, kdo to je, protože soukromí a anonymita je jednou ze zásadních předností blockchainu. O druhé stránce věci, totiž o tom, jak moc je to podezřelé, taktně pomlčel – a také o tom, kolik podobných projektů právě díky anonymitě dokázalo sbalit krám, samozřejmě ve prospěch majitelů.

crypto sperm us

Foto: VICE

Lidé z Unvaxxed Sperm chtějí podle Jasona/Fauciho využít atraktivní meme povahy jejich měny a přilákat investory. Mají velké plány! Chtějí vyvinout „čistokrevnou“ verzi Tinderu (pro neočkované), chtějí kryogenně mrazit neočkované sperma (projekt Noemova Archa, „pro zachování čisté lidské rasy“) a rozjíždějí projekt „Super Sperm“, který je ale hrozně tajný a nemůžou prý o něm mluvit.

To není v oblasti kryptoměn nic nového, nereálné a bizarní kryptoměny rostou jako šneci po dešti. Vývojáři tvrdí, že se inspirovali úspěchem kryptoměny „Let's Go Brandon“, dále můžeme jmenovat třeba známý Dogecoin (který má relativní úspěch), pojmenovaný podle psa, PotCoin (podle marihuany) nebo třeba Dentacoin, kryptoměnu pro zubaře. Tam by mohl zainvestovat třeba Roman Šmucler, ale nechceme mu napovídat.

Nicméně kryptoměna Unvaccinated Sperm měla krátkodobý úspěch. Na trh ji uvedla v listopadu kryptoměnová společnost SafeMoon a zpočátku to vypadalo na úspěch. Druhého prosince vylétla cena na závratných 0.00025 Kč a zobchodovala se skoro za 10 milionů dolarů. I proto je škoda, že developer Jason nebyl včera v Praze. Určitě by měl radost, jak jeho kryptoměně dělají čeští demonstranti reklamu.

Bude ji potřebovat – cena jedné Unvaccinated Sperm mince činí závratných 0.0000007915 dolaru, což je zhruba dvě tisíciny haléře. V úterý 1. února, v den demonstrace na Malostranském náměstí, se ale zobchodovalo neočkovaného spermatického coinu už jen za 12 tisíc dolarů. Vývojáře a jejich podporovatele, kteří by do tohoto crypta chtěli investovat, čeká ještě hodně dlouhá práce. A pokud chcete investovat do tohoto krypta, posílejte prosím energii Jasonovi, minulý týden zrovna ulehl. S covidem.

Související…

Jak si s námi bude covid hrát v roce 2022: Přijdou varianty Pi, Rho, Sigma a Tau?
Kateřina Hájková

foto: Petr Zewlak Vrabec, VICE

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...