Pokud se po probdělých nocích (ať už je trávíte na párty nebo za monitorem počítače) snažíte zamaskovat tmavé kruhy pod očima (dámy make-upem, pánové třeba černými brýlemi), vězte, že už to dělat nemusíte. Ranní maskování mnoha lidem ušetřila uživatelka TikToku @saracarstens. Když před několika měsíci zveřejnila video, kde si ve snaze napodobit typické tmavé kruhy z nevyspání pod očima rozmazala make-up, možná netušila, že se z legrace stane nový trend.

Influenceři na sociálních sítích mají různé nápady a je známo, že zejména TikTok dokáže změnit nejneobvyklejší kejkle v hit. Koho by ale napadlo, že kruhy pod očima, které jsou typické pro nevyspalé nebo nemocné, začnou napodobovat dokonce i celebrity na akci Met Gala 2021, což je prestižní každoroční sbírka ve prospěch kostýmního institutu Metropolitního muzea umění v New Yorku.

Jak to vylepšit

Modelka Ella Emhoffová nebo zpěvák a herec Ben Platt se pak trendu chopili po svém, a aby nápad z dílny @saracarstens ještě vylepšili, ozdobili si kruhy pod očima navíc nalepovacími krystalky. I když vypadali spíš strašidelně než atraktivně, vzhled nejspíš splnil svůj účel, protože šokoval.

Úplně stačí, když rezignujete na zdravý životní styl, naplno propadnete workoholismu a přestanete spát.

Pokud se vám nechce podlepovat oči krystalky, abyste zdůraznili kruhy pod očima, vystačíte si s obyčejným základem od @saracarstens. A nemusíte dokonce ani trávit dlouhý čas před zrcadlem. Úplně stačí, když rezignujete na zdravý životní styl, naplno propadnete workoholismu a přestanete spát. Přirozeně si vyrobíte krásné kruhy pod očima, půjdete po boku módním trendům a ještě si určitě získáte šéfa, který bude z vašeho nového pracovního nasazení nadšený. Kdo ví? Třeba dostanete nakonec i přidáno a pak ušetříte i na ty krystalky.

foto: Profimedia, zdroj: The Guardian