fbpx

Valentýnské povídání s blogerkou, influencerkou a herečkou o tom, že i veřejně známá osobnost může mít problém se seznámením

Zveřejněno: 14. 2. 2019

Z Flowee už víme, že je Valentýn lehce toxický svátek, který může být toxický i těžce hlavně pro ty, kteří jsou singl. Není ale potřeba věšet ani šňůru, ani hlavu. Jsou tu totiž seznamovací aplikace, a dokonce i živí lidé, kteří se přes ně seznámili a... funguje jim to.

Nejznámější seznamovací mobilní aplikace Tinder vznikla v září roku 2012. Už během týdne od založení měla 1000 uživatelů. V roce 2018 Tinder podle serveru BusinessOfApps používalo 57 milionů lidí po celém světě. Funguje ve 190 zemích a ve 40 jazycích. Kolik párů se díky seznamovacím aplikacím skutečně seznámilo a zůstaly spolu, samozřejmě nevíme.

nikol a karol

Nikol a Karol jsou svoji a už spolu i pracují. Může za to Tinder


Víme ale, že díky Tindru si našla svého současného manžela známá blogerka, influencerka a herečka Nikol Moravcová. S Nikol jsem se potkala ve vinohradské kavárně Spižírna 1902. Už když jsem jí po telefonu říkala, že bychom s ní chtěli udělat rozhovor na téma Tinder, jen se do telefonu zasmála. Vy, kteří teď zoufáte, že ani na Valentýna na seznamce nikoho nenajdete, tak vězte, že Nikol na profil Karola narazila už po 14 dnech od chvíle, kdy se zaregistrovala. Ano, Karol je její manžel.

Loni v srpnu ses provdala za Karola, se kterým ses seznámila přes seznamovací aplikaci Tinder. Jsi úspěšná blogerka, veřejně známá osobnost. Člověk by si myslel, že podobnou aplikaci k seznámení nepotřebuješ. Proč sis založila účet?

Když jsem si před dvěma lety založila účet na Tinderu, hned mi začaly chodit zprávy typu, že jsem fejková Nikol, že jsem jí ukradla fotky a že nemá zapotřebí být na seznamce. Tehdy se mě to trochu dotklo. A o to víc jsem po těch zprávách byla přesvědčená, že je tahle seznamka přesně pro mě. I proto, že je online a propojená s Instagramem. Z toho důvodu jsem “matchovala” jen cizince a maximálně do pěti kilometrů. No a mám Slováka z Letný. Tehdy jsem bydlela na Výtoni. Ale to už je známej příběh, který jsem omílala několikrát. Každopádně se to tak fakt stalo. O to víc mě překvapuje, když se dozvídám, že si někdo myslí, že jsme dostali za propagaci týhle seznamovací aplikace zaplaceno. Manžel na to řekl, že by mohli poslat aspoň tričko!

V Česku je Tinder úplně jinej než ve světě, je hodně o sexu.

Na jednu stranu je fajn, že si lidi myslí, že dělám jenom to, co opravdu funguje. Spolupracuju jen s tzv. “love brandy”, tedy značkami, který mám opravdu ráda. A co se týče Tinderu? Kéž by nám aspoň zaplatili tu svatbu. Když jsem si v Česku zakládala účet, tak jsem opravdu chtěla jenom potkat někoho ve svém okolí, s kým bych mohla trávit čas. Upřímně – pro mě je těžký seznámit se na baru. Muži mají pocit, že už mě znají. Někteří kluci si dokonce myslí, že když sledují můj Instagram, tak o mně ví všechno… Za Tinder jsem tedy tehdy byla fakt ráda, protože s mým metrem osmdesát a podpatky by bylo těžké se seznámit, i kdybych byla naprosto neznámá osoba.

Nezakládala sis účet i tak trochu ze zvědavosti?

Ani ne. Já se pohybuju hodně v holčičím prostředí. Když už jsem v pánském kolektivu, tak jsou to vesměs gayové. Potřebovala jsem v okolí nějakej testosteron. Od aplikace jsem si slibovala, že poznám zajímavý lidi. A to se i stalo. Naprosto splnila mé očekávání. Přes Tinder jsem šla na moje první a vlastně i poslední rande v životě.

nikol moravcova3 zmenseno

Držím všem palce, ať jim to vyjde. Zvlášť teď na toho Valentýna


Než jsme se osobně setkali, tak jsme si psali asi měsíc a půl. Samozřejmě mi kromě Karola psalo opravdu spoustu lidí a někdy ty zprávy byly fakt k pobavení. Karol byl zvědavý na mou fotku z amerického festivalu Burning Man, kam jsme nakonec spolu jeli na líbánky. Byl jeho sen podívat se tam a vlastně to bylo celý takový osudový...

Už na začátku ses zmínila, že Karol je Slovák. Evidentně tě neznal, když jste si začali dopisovat...

Neznal, ale hned si mě vygooglil a nastudoval. Dělal v IT firmě, kde se zjišťují data z telefonu. Je v tom hodně dobrej... Na první rande mě záměrně pozval do indické restaurace na Palmovce – nikoliv však na večeři, ale na oběd. Chtěl vědět, jak vypadám za denního světla. V ten den jsem zrovna natáčela jeden seriál, natáčení se protáhlo a já musela rande zrušit. Stejně se mi zdálo trochu podezřelé jít na první rande na oběd a ještě někam na Palmovku...

Ten den jsme se přece jen nakonec setkali, ale až večer. Přijel za mnou po hokejovém tréninku. Měla jsem zrovna po obchodní schůzce a byla se mnou tehdy i moje nejlepší kamarádka. Čekala jsem, že to bude velkej svalnatej hokejista. Trošku jsem ale byla zklamaná. Nebyl ani tak svalnatej, ani vysokej, jak jsem si představovala. Klasický předsudky z fotek. Jsme většinou strašně povrchní. Stejně jsem se do něj ale nakonec postupem času zamilovala. Takže to je asi i účel seznamky. Lidi, kteří tam hledají vztah na celý život nebo velkou lásku hned na první dobrou, se automaticky diskvalifikují. Asi je potřeba tam chvíli „vydržet“, hledat a věřit, že se to třeba stane.

Pamatuješ si, kolik času jsi na Tinderu trávila?

Určitě míň než na Instagramu. Ten je totiž podle mě mnohem lepší platforma na seznamování. Tinder je zas něco jako katalog lidí, kteří jsou ve tvým okolí, jsou single a "nabízí se”. Vezmi si třeba příklad, kdy na ulici potkáš někoho, kdo tě zaujal, a usměješ se na něj. Pokud ho nezastavíš, pravděpodobně už ho nikdy neuvidíš. Ale když se na něj usměješ v aplikaci a rovnou si s ním můžeš dát i match? Nikam ti „neuteče“. Podle mě je to skvělá výhoda. Když tak nad tím přemýšlím, vlastně ani nevím, jak se dnes holky jinak můžou seznámit, pokud se pohybují v čistě holčičím prostředí.

Zkoušela jsi i jiné seznamovací aplikace?

Ne, nikdy v životě. Ani jsem nevěděla, že nějaké existují. Tinder jsem znala z ciziny. Používalo ho totiž spousta mých kamarádek na seznamování, třeba i s holkama. Nešlo jim o rande s holkou. Spíš chtěly během cestování po světě poznat lokální lidi, tajný místa, dobrý bary, a proto napsaly na Tinder.

Nikol Moravcová (1987)

Moderátorka, herečka a blogerka, cvičitelka aerobiku. V roce 2006 byla zvolena Miss Internet. V letech 2002–2006 studovala na soukromé Střední odborné škole podnikatelské v Mostě. Poté na Vysoké škole finanční a správní bakalářský obor Marketingová komunikace, který úspěšně absolvovala v roce 2009. (zdroj: Wikipedie)

Podle mě byl původní plán nebo záměr aplikace velmi pozitivní. I když pozitivní je pořád, jen lidi si ho v každé zemi přizpůsobí podle svého. V Česku je Tinder úplně jinej než ve světě, je prý hodně o sexu. V některých zemích je ale ještě mnohem sexuálnější, naopak v jinde je čistě seznamovací.

Znáš někoho v tvém okolí, komu to přes Tinder vyšlo jako tobě?  

Znám. To, že jsem se s mým manželem poznala před Tinder, je veřejně známé, takže se mi lidi dost často svěřují se svými příběhy. Na Tinderu potkala svého snoubence a dokonce manžela nejedna moje známá. Navíc mám hrozně moc kamarádů gayů, kteří si právě přes Grinder nebo Tinder taky našli své partnery.

Když se na to díváš zpětně, založila by sis Tinder znovu?

Stoprocentně. Každému to doporučuju aspoň zkusit. Od holek pořád slyším, že tam nechtějí, například kvůli veřejnosti. Na to jim odpovídám, že vzhledem k mé zkušenosti se toho skutečně nemusí bát. Tinder je určitě užitečná aplikace třeba pro holky, které se pohybují v holčičím prostředí, chodí do kaváren, tráví hodiny v kanceláři… Myslím, že s každým rokem života je o něco těžší se seznamovat.

Doporučila bys online seznamku svým známým?

Já to všem doslova nutím! Ale popravdě, není to pro každýho. Záleží na charakteru člověka. Někdo může být skvělej po verbální stránce a v té psané mu to moc nejde. Zároveň je to hodně povrchní, protože se lidi hodnotí podle fotek, podle vizuálu. Co si budeme povídat, podle vzhledu se hodnotíme téměř všichni, ale pak je samozřejmě důležitý ještě charakter. Najednou už to není jen o fyzické stránce člověka, ale o jeho hodnotách. Z fotek ale povahu člověka moc nevyčteš. Navíc kluci se absolutně neumí fotit. Například Karolovi a jeho kolegům nebo i mým kámošům, co měli účet na Tinderu, jsem musela udělat fotky. Není nic horšího než fotka kluka v zrcadle. Karol tam měl taky jednu takovou, navíc byl oholenej a v obleku. A to mě hodně odlákalo. Přesto to svým humorem zachránil.

Pro jaké typy osobností se tedy podle tebe taková seznamka hodí?

Já jsem si původně myslela, že je to pro každého a taky bych to každému doporučila, ale teď, když se nad tím zamýšlím, tak jsou typy lidí, pro které to opravdu není. Hlavně člověk musí něčím zaujmout, být zdravě průbojnej, originální. A nebrat se přitom moc vážně.

Takže držím moc všem palce. Obzvlášť na toho Valentýna. Nedovolila bych si úplně radit, ale myslím si, že co se týče seznamovací aplikace, tak se rozhodně vyplatí vydržet, mít trpělivost. A nevzdávat to!

Související…

Svátek zamilovaných? Pět důvodů, proč je Valentýn lehce toxický
Kateřina Hájková

foto: Michaela Cásková a archiv Nikol Moravcové, zdroj: Nikol Moravcová

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...