fbpx

Báli jste se někdy pomyslet, jak dlouho koukáte na zvířátka nebo hity 90. let? Teď už to budete vědět.

Zveřejněno: 16. 9. 2018

Sledování videí je jednou z nejoblíbenějších „úvodních“ činností na sociálních sítích. Míněno tím: než začnete balit holky na Facebooku a postovat selfíčka na Instagramu, je velká pravděpodobnost, že za sebou budete mít spoustu hodin na YouTube. A jelikož čas strávený na sociálních sítích se měří spíše na dny než na hodiny, je trendem doby jej měřit. Kromě Facebooku  na něm zapracoval i YouTube, patřící pod Google, respektive mateřskou společnost Alphabet.

Související…

Máma není doma, YouTube jo: Co vlastně děti dělají na sociálních sítích?
Anastázie Harris

Aby bylo jasno, nejde o žádné vypínání sítě po nějaké kritické době, ale o informaci uživateli, který s ní naloží podle svého.

Nastavitelný limit

Od 27. srpna letošního roku funguje na YouTube nové menu, které ukazuje, kolik času uživatel strávil sledováním videa dnes, včera a za posledních 7 dnů. K dispozici je také prostý a jednoduchý týdenní průměr. Statistiky údajně pocházejí z historie přehrávání a jsou sčítány za všechna zařízení používaná s přihlášeným účtem, zobrazit je lze v aplikacích na platformách Android a iOS.

Můžete si nastavit limit, po jehož vyčerpání vám YouTube ohlásí, že už máte dost

shutterstock 564376738 youtube

Sledování videí je jednou z nejoblíbenějších „úvodních“ činností na sociálních sítích.


Uživatel si může nastavit připomínku, která mu oznámí, že právě překročil plánovaný limit sledování videí, ale hlavně vidí, jak dlouho videa sleduje. Zkusil jsem si menu v aplikaci na mobilu najít a sláva – funguje, a dokonce počítá i čas, který jsem strávil sledováním YouTube na počítači, přihlášený k mému účtu.

Děkuji, další si už nedám

Poměrně zajímavou funkcionalitou měřícího menu je vypínání automatického přehrávání dalších videí. To je sice možné udělat i přímo na webu YouTube, ale pořád je to zajímavá alternativní volba. Ne všichni uživatelé si totiž chtějí nechat servírovat další a další videa, která je postupně začnou okrádat o čas a vtahovat do černé díry nekonečného proudu dalších a dalších videí... tedy tam, kam mnozí nechtějí.

Ne všichni uživatelé si chtějí nechat servírovat další a další videa, která je postupně začnou okrádat o čas

Dále si uživatel může v aplikaci nově naplánovat informační dietu, kdy v jednom upozornění denně dostane přehled nového obsahu z odebíraných kanálů. Užitečnou vlastností je i možnost nastavení času, kdy nechceme být rušeni oznámeními. Třeba v noci, nebo když potřebujeme pracovat.

 

zdroj: Salon.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...