fbpx

Jsem reinkarnovaný Gucci, tvrdí sedmiletý módní návrhář. Má na kontě již stovky návrhů 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Legendární módní návrhář Guccio Gucci se podle všeho vrátil. Alespoň to tvrdí sedmiletý Max Alexander, který si stojí za tím, že je reinkarnací tohoto proslulého italského vizionáře

Zveřejněno: 31. 5. 2023

„Byl velmi vážný. Vůbec se nesmál. Tak jsem se ho zeptala, proč o tom mluví, když to vypadalo, že se o módu nikdy předtím nezajímal. On odvětil, že je to jen z toho důvodu, protože dosud nemá figurínu. A pak řekl: ,Když mi seženete figurínu, ukážu vám to. Jsem módní návrhář.‘“

Jeho přání se skutečně brzy splnilo, když mu matka opatřila podomácku vyrobenou figurínu z kartonu. A netrvalo dlouho, než se začal projevovat jeho nezpochybnitelný talent v tomto oboru. „Byla to ta nejšílenější věc, prostě začal vyrábět šaty,“ vybavuje si Maxova matka. „Běžela jsem pro manžela do kanceláře a řekla jsem mu, že musí vidět, co Max dělá. Bylo to naprosto šílené.“

Maxovi rodiče si nejdříve mysleli, že jeho zájem o šití oblečení není ničím jiným než jakýmsi dočasným rozmarem, jak už tomu tak u malých dětí bývá. Jeho láska k módě ale nezeslábla, ale právě naopak. „Co mi opravdu imponuje, je odhodlání tak malého dítěte a jeho vášeň a touha po tom, aby se lidé cítili krásní. Tak nám to říká už od svých čtyř let,“ dodává paní Alexandrová.

Je to v genech?

Zatímco většina Maxových vrstevníků se nyní učí číst a psát a nemají pravděpodobně ani nejmenší tušení o tom, kdo byl Guccio Gucci, sedmiletý Max má mezitím na svém kontě klienty znělých jmen jako třeba herečku Sharon Stoneovou, která si u něj nechala navrhnout a ušít kabát. Celkově Max vyrobil již více než stovku různých módních kousků.

Maxovi rodiče věří, že chlapec má šití v genech, protože jeho prarodiče podnikali v módním průmyslu. Sám Max má prý ale i živé vzpomínky na vývoj a tvorbu některých kultovních kousků značky Gucci.

Ačkoliv je poměrně obtížné brát historku o reinkarnaci, vyprávěnou sedmiletým chlapcem, vážně, Maxův příběh je plný fascinujících detailů, které upoutaly pozornost mnoha lidí. Popisuje nejen okamžiky tvůrčího procesu a dobu, kdy značka Gucci procházela transformací, ale i zápasy s technickými výzvami, a dokonce euforii, kterou cítil, když viděl svá díla na módních ikonách tehdejší doby.

Talent se nezapře

Tvrzení o Maxově minulém životě samozřejmě vzbudila řadu otázek a rozporuplných reakcí. Někteří méně důvěřiví lidé považují Maxův příběh za pouhou lacinou snahu získat pozornost okolí. Jiní jsou ohromeni jeho odhodláním a přesvědčením. Ale i bez ohledu na to, zda je historka o reinkarnaci Gucciho pravdivá, je jedno jisté. Max Alexander je i ve svém útlém věku talentovaný návrhář, který umí svými výtvory oslovit a inspirovat masy lidí.

Jeho nadšení a tvůrčí přístup mu pomohly vybudovat si silnou fanouškovskou základnu a získat uznání od předních jmen módního průmyslu. Mnozí se těší na to, jak Maxova kariéra bude dále pokračovat a jaké nové hranice v módním designu dokáže překonat.

Není velkým překvapením, že Maxovým největším snem je stát se právě šéfem značky Gucci. A pokud by to nemělo vyjít, chce alespoň vést svůj vlastní ateliér.

Související…

Levně, jednorázově a proti udržitelnosti: Módní e-shop má i tak rekordní zisky
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock , zdroj: Oddity Central

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...