Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná dozrávat spousta druhů ovoce, tak si ho nenechte ujít!

Rýžová kaše není zdaleka jen jídlo pro děti. Když je teplá, nahradí letní večeři pro celou rodinu, a když vychladne, je z ní parádní dezert. 

Kaši si ozdobte oblíbeným ovocem.

Na 2 porce budete potřebovat:

150 g bílé rýže basmati
300 ml plnotučného mléka
250 ml mandlového mléka
2 lžičky moučkového cukru
2 lžíce mletých mandlí
Čerstvé ovoce – borůvky, maliny
Vanilkový prášek
Datlový sirup
Špetka soli

Postup:

Do hrnce s nepřilnavým dnem nasypeme rýži, zalijeme kravským i mandlovým mlékem, přidáme malinkou špetku soli a pomalu přivedeme k varu. Osladíme, okořeníme vanilkou a vaříme, dokud rýže nezměkne, většinou to trvá půl hodiny. Když je rýže měkká a kaše začíná houstnout, přisypeme mleté mandle. Před servírováním ozdobíme čerstvým ovocem a dosladíme podle potřeby datlovým sirupem.

Čtěte také: 

Jemná ovesná kaše s oříškovým máslem a datlovým sirupem – rychlá, zdravá snídaně

Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby

Závin nemusí být jen sladký. Zkuste náš mrkvový s mandlemi a koriandrem

 

foto: Shutterstock