fbpx

Zakladatel antivirové firmy se chystá na americké prezidentské volby v roce 2020

Zveřejněno: 12. 6. 2018

John McAfee  založil slavnou antivirovou firmu v roce 1987, pár let jí šéfoval, aby v roce 2011 nakonec skončila v rukách Intelu. Miliardář McAffee podporuje americkou minoritní stranu libertariánů a ve svém životopise má i poměrně zajímavou kauzu s obviněním za plánování vraždy svého souseda. Nějaký čas strávil ukrytý ve střední Americe, nyní se aktivně pohybuje ve světě kryptoměn a zajímá ho samozřejmě i politika.

Související…

LONDON CALLING: Proč je v Anglii čaj víc než politika
Anastázie Harris

Na svém Twitteru oznámil, že v příštích amerických prezidentských volbách hodlá kandidovat.  Pokud ho tedy libertariáni požádají, bude kandidovat za ně, pokud ne, založí prý svou vlastní stranu, která ho následně nominuje. Politickou kampaň chce propojit s kampaní na kryptoměny a čeká masivní podporu technologických komunit.

Už v roce 2015 před minulými volbami chtěl založit takzvanou Cyber party, nakonec se ale objevila možnost spolupráce s libertariány. Jaké jsou jeho politické názory? Kromě toho, že se na ekonomiku kouká očima příznivce decentralizace a kryptoměn, je pro legalizaci marihuany a diskriminaci na základě náboženství v podnikání.

Pokud v roce 2020 nebude bitcoin stát milion dolarů, provede John McAffee sám sobě orální sex ve vysílání celostátní americké televize

Proslul také kontroverzním výrokem, že pokud v roce 2020 nebude bitcoin stát milion dolarů, provede sám sobě orální sex ve vysílání celostátní americké televize. Pokud sázku prohraje, mají se diváci na co „těšit“ – McAfee rozhodně nepatří mezi mladíky, je mu 72 let a mnozí političtí komentátoři by na místě prezidenta viděli někoho mladšího. Kandidovat se chystají ovšem samí sedmdesátníci a mnozí z nich mají lepší pověst než McAfee. Samotná představa mít za prezidenta představitele technologické scény a prvotřídního podnikatele a obchodníka z tohoto segmentu je ovšem pro mnohé pozorovatele lákavá.

foto: Profimedia, zdroj: TheNextWeb

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...