fbpx

Sex s neživými stroji prý objektifikuje ženy. Jenže zároveň snižuje poptávku po skutečných sexuálních objektech, totiž prostitutkách.

Zveřejněno: 2. 7. 2023

Ve většině vyspělých zemí světa je prostituce nelegální, nebo alespoň považovaná za společensky nepřijatelnou. Ženy v nevěstincích mohou brzy nahradit silikonové robotky, které zákazníkům za podobnou sumu nabídnou téměř realistický sexuální zážitek. O tom, jaké to mezi některými ženami vyvolává pozdvižení, píše magazín Guardian

Proti této novotě se třeba v Paříži bouří feministky, které podobné podniky považují za nepřijatelné. Ano, feministky považují za nepřijatelné i klasické nevěstince, pracují v nich koneckonců jejich ženské souputnice.

Otázkou je, zda pro ženské pokolení jako takové není lepší, když si zákazník zajde za robotkou než ženou, která může být k prostituci nucena a dále všelijak zneužívána. Feministka asi těžko překousne, že její muž chodí za robotkou, i když by patrně nebyla nadšená ani z toho, kdyby chodil za „normální“ prostitutkou.

Feministky snad neodsuzují používání sexuálních pomůcek, takže nechápu, proč jim vadí ženy-robotky. Je to proto, že vypadají, jak vypadají?

A teď, co je přijatelnější? Návštěva robota poskytujícího sex a vypadajícího jako žena, nebo návštěva normální ženy poskytující sex? Kvůli povídání do nevěstinců většina ze zákazníků nechodí, takže asi nemá smysl srovnávat možnosti konverzace. O tom, jak by se daly srovnat sexuální zážitky s robotem a se ženou, se nikde nedočtete.

Feministky snad neodsuzují používání sexuálních pomůcek, takže je otázka, proč jim vadí ženy-robotky. Je to proto, že vypadají, jak vypadají? Tedy že připomínají opravdové ženy? Společenská přijatelnost sexu s robotem a s prostitutkou by ale měla mít jasného vítěze, a to robota. Robot nemá city a stud, nekazí si prostitucí život.

Možná stojíme u zrodu nového odvětví sexuálního průmyslu, které nakonec může potlačit nelegální a nemorální prostituci, odvést určitou část zákazníků a zachránit tak obrovské množství žen od pádu do propasti, ze které se zpět dostává jen velmi špatně.

Související…

S robotem v posteli: Je libo partnera s vyměnitelnou hlavou?
Ivan Adamovič

foto: Profimedia, zdroj: Guardian.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...