fbpx

LOM PRAHA dokončil generální opravu a renovaci interiéru dopravního vrtulníku Mi-8 trup. č. LZ-CAN ve VIP konfiguraci pro Bulharskou republiku

Zveřejněno: 26. 4. 2024

Zákazníkovi, Státnímu leteckému provozovateli Ministerstva dopravy a spojů, který je provozovatelem vládní letky, byl stroj předán 25. dubna 2024, v přítomnosti zástupců bulharského civilního leteckého úřadu a LOM PRAHA s.p. Předávací protokol podepsali technický ředitel společnosti Valerij Kadiňski a ředitel státního podniku LOM PRAHA Jiří Protiva.

Výše uvedená salónní „osmička“, která slouží k letecké přepravě nejvyšších ústavních činitelů Bulharské republiky je již druhým strojem, který prošel v LOM PRAHA zásadní údržbou a modernizací. V roce 2017 se jednalo o vrtulník Mi-8 trup. č. LZ-CAT. Pro zajímavost, zástupci zákazníka jej zjednodušeně přezdívají podle posledního písmene v imatrikulaci „Tango“. Druhá Mi-8 (LZ-CAN) si nese název „November“.  

„November“ nyní absolvuje zhruba 1 300 km dlouhý let, kdy ze Kbel poletí do Bratislavy a následně do rumunského Temešváru. O den později to bude přelet na domovskou základnu do Sofie. 

Související…

První let na bioodpad. Opravdu budeme letadla pohánět tukem a cukrem?
Tereza Hermochová

 

 

foto: LOM PRAHA, zdroj: LOM PRAHA

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...