To, že se avokádo hodí i na něco jiného než jen na guacamole, věděly už aztécké ženy. S jeho pomocí zkrášlovaly svou pleť i své vlasy. Jaký zázrak se vlastně schovává pod slupkou exotického ovoce? 

Avokádo je bohaté na vitamíny A, B, C, E, bílkoviny, minerály, jako například měď, hořčík či draslík, a je zdrojem zdraví prospěšných mononenasycených tuků. Tato superpotravina pomůže snížit cholesterol a zlepší zrak i trávení. To ale není zdaleka vše, s čím si poradí. Dokáže vyhladit vrásky, zkrotit nepoddajnou hřívu a ošetří i sluneční spáleniny. 

Mladší o pár let 

Avokádový olej vrátí sílu a lesk suchým vlasům, navíc obsahuje sterolyny, které zvyšují produkci kolagenu v těle, a tím zmírňují příznaky stáří. Zřejmě proto je tolik oblíbený v kosmetickém průmyslu. Představíme vám hned několik beauty produktů, které stojí za to vyzkoušet! 

Peeling na obličej i tělo 

Vůně mořské soli a citrusů osvěží pleť i mysl, jako byste se potápěli v chladivých modrých vodách oceánu. Mořská sůl odstraňuje odumřelou kůži a obsahuje spoustu minerálů. V peelingu nesmí chybět vydatné a hedvábně hladké avokádové máslo, kokosový olej a absolue z mořské řasy. 

Peeling na obličej i tělo „Ocean Salt“ seženete v prodejnách Lush a za 100 g dáte 345 Kč.

Vitamínová infúze 

Super silná omlazující maska je vhodná pro všechny typy pleti. Koktejl namíchaný z citrusů, výtažku z rebarbory, listové zeleniny a avokádového oleje tvoří dokonce ochrannou bariéru proti volným radikálům. Pokud masku budete používat pravidelně, podpoříte tím schopnost pokožky zadržovat vitamín C. Vaše kůže tak zůstane pevná a dokonale mladá. 

Maska z kolekce Potent C+E od Éminence napraví škody způsobené volnými radikály už za tři hodiny. Koupíte ji za 1920 Kč.

Podívejte se na další tipy do naší galerie. 

foto: Shutterstock a archiv firem