stravování

Jídlo není jen nástroj pro ukojení hladu a dodání živin. Vhodně složená a pěkně naservírovaná strava může mít i terapeutické účinky. Že je to fakt,...

V dnešní době přehlcené informacemi se mnoho z nás ptá: který typ stravování opravdu funguje? Podle zastánců diety rozdělené dle krevních skupin...

Ačkoliv je velká část rizika vzniku diabetu dána geneticky, faktory životního stylu – jako je cvičení a zdravá strava – mohou zvýšit vaše šance na...

„Jídlo hraje v našem životě zásadní roli. Ovlivňuje naše zdraví, pohodu, ale také sociální interakce a kulturu,“ říká Žaneta Kremsa, specialistka na...

„Způsob, jakým se stravujeme má obrovský dopad nejen na nás, ale i na naši planetu. Vnímáme, že i mezi našimi zákazníky jsou výrobky rostlinného...

Cukrovka je jednou z nejrozšířenějších chorob. V České republice ji má podle České diabetologické společnosti diagnostikovanou jeden milion lidí....

V reakci na australský výzkum , ze kterého vzešlo, že pouze 35 % tamních obyvatel konzumuje dostatek ovoce a zeleniny a příliš velkou část jejich...

Znáte to – saháte do pytlíku brambůrků a říkáte si: „Ještě jeden poslední.“ A kolikátý poslední už to vlastně byl? Nebo si koupíte v supermarketu...

Rodák z Litomyšle pro sebe kulturu těla i ducha objevil už v době, kdy se valná část populace snaží pokoutně z personálu v restauracích vylákat své...