fbpx

Jak se baví titáni z údolí technologií.

Zveřejněno: 27. 1. 2018

Jsou mezi nimi vizionáři, futuristé a inovátoři 21. století. A přece se ukazuje, že někteří z těch nejvlivnějších a nejmocnějších mužů v Silicon Valley mají velmi nemoderní sklony. V nové knize Brotopia americké novinářky z Bloomberg TV Emily Chang, která vychází počátkem února, popisuje autorka oblibu sexuálních orgií a také to, jak sexuální vazby ovlivňují atmosféru vyhlášeného technologického údolí.

Název knihy lze přeložit volně jako Bratříčkov. Emily Chang mluvila s mnoha insidery a z mozaiky informací složila dohromady obraz sexistického prostředí, kde je možné vše, dokonce i změnit svět, ale člověk nesmí být žena. To se pak nevyhne sexismu, diskriminaci, obtěžování.   

Technologické orgie

V rozlehlé haciendě u San Franciska, na panství v Napa Valley, ve vile na pláži v Malibu nebo na jachtě se jednou do měsíce scházejí (pozvaní) technologičtí géniové, aby pařili, dopřávali si drog a sexu. Místa se mění, ale společnost se moc neobměňuje.

Autorce knihy se mužští účastníci nezdráhali popisovat výpravné orgie, neostýchali se, naopak, jsou hrdí na svou nevázanost, nekonformní přístup k sexu, jsou pyšní, že bourají mantinely stejně jako ve světě technologií, kterému vládnou. Chlubí se ochotně, ale bohužel anonymně.

Jak mezi hosty tak mezi hostiteli jsou údajně i Titáni, jejichž jména jsou globálně známá v každé domácnosti. Jde o nejúspěšnější podnikatele, investory a top manažery. S ženami je to trochu jinak. Na sex party se kvalifikují jen ty, které jsou hezké, vstřícné, (většinou) mladé; nemusejí být bohaté. Nejsou nutně z technologického sektoru, některé pracují v realitkách, jako osobní fitness trenérky nebo jsou z PR.

Poměr je většinou dvě ku jednomu, aby si muži mohli vybrat. Jak řekl jeden z návštěvníků: „Hned od dveří je jasné, co je to za party. Na normálních technologických večírcích mají těžkou převahu chlápci.“

profimedia 0285015000

Jako bohové? Titáni ze Silicon Valley nabíjejí baterky při sexuálních orgiích. Vyjde o tom kniha.

Bez partnerky, ale s přítelkyněmi

Autorka Emily Chang zdůrazňuje, že orgie mají různý ráz. U některých jde vyloženě o sexuální experimentování; tam se neprodává ani alkohol ani drogy – z bezpečnostních důvodů. Titáni nemůžou riskovat neschopenku, a tím i naši budoucnost jen proto, že by si při zdokonalování Kámasútry něco natrhli. Jiné seance jsou naopak samá droga; někdy se rozpadnou do mazlících se skupinek, které se pak vytratí do soukromí.

Muži jsou vítaní jenom tehdy, když je přímo pozve hostitel. Můžou si přivést libovolný počet zájemkyň, ale ne přítelkyni, na kterou by se pak exkluzívně upínali. Pozvánka je buď přímá, nebo elektronická, nejlépe Snapchat – protože hned zase zmizí. Ani tak se nikdy nikde neobjevuje slovo sex. Jakmile ale někdo zmíní exkluzívní "hot party", dotyčný nebo dotyčná rozumí, o co jde. Jedná se ale jenom o elitu technologického světa, většina v Silicon Valley o tomto druhu rekreace nemá potuchy.

Těm, co přijedou a nejsou na seznamu, diskrétní ochranka zabrání ve vstupu. U těch nejintimnějších setkání si pozvaní sami vaří, a tím pádem se po zákusku nemusejí zbavovat obslužného personálu. Každý si může vybrat, s kým se zabaví, ale vyhnout se sexu nepřipadá v úvahu: voyeurismus se netoleruje.

foto: Business Monkey News a Profimedia, zdroj: VanityFair

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...