Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“ implementovány v kuchyni a jak funguje multikulturní tým, jsme si povídali s šéfkuchařem Ondřejem Panošem.

Přestože Ondřej maso miluje, vegetariánská kuchyně je pro něj prý příjemnou změnou a obrovskou zkušeností. Tu navíc obohacuje i fakt, že kuchaři v jeho týmu jsou z různých zemí. „Je příjemné setkávat se s lidmi z jiných koutů světa, protože každý má odlišnou kulturu, způsob vyjadřování a samozřejmě i kuchyni,“ říká Ondřej, který mimo jiné působil i ve Skotsku.

V čem tkví tajemství chuti Pekingské kachny, která připomíná maso, přestože masem není? A na jaké pochoutky se můžete těšit z podzimní nabídky jídel? To se dozvíte z videa.

 

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět