Začíná období Pazourku (1-Etz´nab-8), ve kterém se můžete pustit do všech životních výzev, kterým jste se možná dosud vyhýbali. Zaměřte se na všechny detaily, které souvisí se všemi inovacemi, a nic už neodkládejte. Nastal příznivý čas se plně vrhnout do jakékoliv práce. Dávejte si jen pozor na to, abyste nepracovali přespříliš, protože tak byste mohli ohrozit své fyzické zdraví. Dělejte si pravidelné přestávky a udržujte ideální spánkový režim. Věnujte se jen podstatným záležitostem, abyste svou činnost zefektivnili.

V následujících dvou týdnech se zaměřte na vše, o čem si myslíte, že ve vašem životě nefunguje. Zaměřte se na nejproblematičtější části vašich povinností, protože energie Pazourku vám dodá sílu vše překonat a zvládnout.

Naučte se svou práci delegovat a nebojte se nových výzev.

Nesnažte se ale všechno táhnout na bedrech sami a nechte si pomoci od lidí, kteří jsou ve svém oboru mistry. Pokud nikdo nepracuje tak dobře jako vy, nahraďte sami sebe více lidmi, abyste na druhé zbytečně netlačili, protože to většinou z dlouhodobého hlediska moc nefunguje. Naučte se svou práci delegovat a nebojte se nových výzev.

Mrkněte se na finance

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, možná budete donuceni více přemýšlet o tom, jak zacházet se svými příjmy a výdaji. Udělejte si přehled vašich finančních toků a učiňte potřebné změny k tomu, abyste zmenšili výdaje a zvýšili své příjmy. Zaměřte se rovněž na své fyzické zdraví a udělejte něco pro jeho zlepšení. Intenzivněji cvičte a jezte zdravěji. Přihlaste se na nějaký kurz, na kterém se dozvíte něco nového, a ihned vaše poznatky začleňte do každodenního života. Nesnažte se všechno dělat sami a využijte sílu skupiny.

V rovině mysli se zaměřte na všechny nepříjemné úkoly, kterým se dlouhodobě vyhýbáte. Zlepšete komunikaci s vašimi spolupracovníky a nebojte se druhé konfrontovat s vašimi nápady, které mohou vaši práci zjednodušit nebo zefektivnit. Postavte se všem pracovním výzvám čelem a naučte se nějakou novou dovednost, která vám pomůže vše dělat s větší lehkostí. Nebuďte na sebe zároveň příliš nároční a vše dělejte jen tak, jak nejlépe dovedete. Spolupracujte s lidmi, kteří nic neodkládají a nebojí se pracovat.

Nadhled ve vztazích

Co se týká vašich vztahů, dejte do všech, na nichž vám záleží, ze sebe to nejlepší. Nečekejte, že se něco změní samo od sebe. Pokud jsou některé vztahy dlouhodobě v nerovnováze i přes vaši vytrvalou snahu, uvažte, zda by nebylo dobré učinit nějaký ráznější krok. Oddělte se od všech destruktivních vztahů, abyste se na vše mohli podívat z většího nadhledu. Snažte se s druhými komunikovat tak, abyste je neuráželi, ale zároveň poukázali na nedostatky, na kterých je nutné společně pracovat. Pamatujte, že pravda vždy osvobozuje, pokud je úplná.

V rovině ducha můžete pocítit větší potřebu na sobě pracovat a posílit vaše spojení s vaším „vyšším zdrojem“, ať ho nazýváte jakkoliv. Častěji meditujte a dělejte své oblíbené duchovní praxe. Pokud tuto činnost budete donekonečna odkládat, můžete zjistit, že vám postupně v životě nemusí dávat nic smysl. Vraťte se k praxi, která vám v minulosti dobře fungovala, a pokud je to pro vás zcela nové, tak se nebojte navštívit nějaký seminář, který je na tyto aktivity zaměřen. Nebojte se experimentovat a hledejte, co je pro vás nejlepší.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Čemu se dlouhodobě vyhýbám?
  • Jaký vztah zanedbávám?
  • Co by bylo dobré zlepšit?
  • Pracuji příliš, nebo málo?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Neustále se zdokonalujte.
  • Vyzkoušejte meditaci ve skupině.
  • Omezte všechny zbytečné výdaje a vytvářejte si rezervy.
  • Naučte se jazyk nebo jinou pracovní dovednost.

Související…

Astrolog: Období Hada je časem nové energie. Je jen na nás, jak ji použijeme
Robert Policar

foto: Shutterstock