Nastává mayské období 1-Ik (Vítr), ve kterém můžeme očekávat postupný obrat k lepšímu na všech úrovních. Až do 2. ledna se můžete ponořit do vnitřního ticha a hledat inspiraci, která mnoha lidem doslova mění život. Velký rok změn pomalu končí a začíná nová etapa, ve které budeme mít šanci tvořit náš společný svět. Poproste život, ať vás obdaruje novou silou, abyste měli dostatek energie pro následující roky. To nejtěžší je každopádně z astrologického pohledu za námi. Udělejte tlustou čáru nad minulostí a začněte budovat svůj nový sen.

Zimní slunovrat ohlašuje nejdelší noc v roce, ale zároveň i začátek obratu. Tyto vánoční svátky mohou být výjimečné v mnoha ohledech. Na nebi může být vidět významná konjunkce Jupitera a Saturna ve Vodnáři, která ohlašuje nové začátky v mnoha oblastech lidského společenství. Následující rok bychom měli všechno úspěšně dokončit a zároveň můžeme začít budovat život na zcela jiných základech, než jsme dosud byli zvyklí. Můžete pocítit větší touhu s druhými spolupracovat, protože ve více lidech se toho více zvládne.

Neriskujte, ale nebuďte moc opatrní

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, dávejte si pozor na své myšlenky. Vyhýbejte se katastrofálním scénářům a zaměřte svou mocnou mysl na pozitivní budoucnost. Po otřesu z minulého roku to může být těžké, ale čím dříve se ze všeho poučíte, tím větší sílu získáte do nových začátků, které jsou před námi. Zlepšete vztah ke svému tělu i k vašim financím. Oceňujte své fyzické tělo a získávejte nové informace o tom, jak nakládat se svými penězi. V dobách krize se zároveň objevují neobvyklé příležitosti. Vyhýbejte se po celý rok přílišnému riskování i opatrnosti. Hledejte střední cestu.

Zkuste si své nejčastější myšlenky často zapisovat a pak zhodnoťte jejich kvalitu.

V rovině mysli se snažte pravidelně uchylovat k prohlubování vašeho vnitřního ticha. Zejména tehdy, kdy budete zavaleni příliš mnoha negativními názory z vašeho bezprostředního okolí. Neberte si nic osobně, protože z mnoha lidí mluví strach z uplynulého roku. Se svými spolupracovníky mluvte na rovinu a do všeho vnášejte jasnost. Místo toho, abyste se snažili na něco přijít, nechte, ať k vám odpovědi přijdou samy. Zkuste si své nejčastější myšlenky často zapisovat a pak zhodnoťte jejich kvalitu.

Diskutujte a hledejte přátele

Co se týká vašich vztahů, naučte se mluvit se svými nejbližšími tak, abyste jim zbytečně neublížili. Sami si však hlídejte svůj prostor. Mějte s druhými soucit a rozhodněte se být ve svých slovech laskaví jak k sobě, tak k druhým. Naučte se druhým omluvit za vše, co se vám nepovedlo v předchozích měsících. Schopnost se druhým upřímně omluvit je znamením síly. Když se vás někdo dotkne, naučte se mluvit o svých pocitech. Když nic neřeknete, málokdo něco pozná. Často s lidmi diskutujte a hledejte nové přátele, se kterými budete schopni i něco společně vytvářet nebo účinně spolupracovat.

Na úrovni ducha nastal opravdu výjimečný čas, kdy máte možnost svůj duchovní rozvoj posunout o kvantový skok vpřed. Tyto vánoční svátky mohou přinést velké vnitřní dary, pokud to umožníte. Naučte se aspoň dvacet minut denně meditovat a očekávejte, že k vám přijde silná inspirace. Investujte do svého vývoje nějakou finanční částku nebo se rozhodněte určité duchovní praxi věnovat soustavně a každý den. Není lepšího času začít než právě v těchto třinácti následujících dnech.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím s druhými komunikovat bez pocitu viny?
  • Jsem spokojený se svým duchovním vývojem?
  • Komu jsem v poslední době nejvíc ublížil a jak to mohu napravit?
  • Jaká duchovní praxe mě nejvíc přitahuje?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se druhým omluvit, aniž byste vyžadovali okamžitou reakci z druhé strany.
  • Zajímejte se o zdraví a finance. Hledejte kvalitní informace.
  • Pravidelně prohlubujte vnitřní ticho a pište si deník.
  • Investujte finanční částku do svého seberozvoje.

Související…

S obdobím Vody odplouvá i rok transformace. Hlavně odpouštějte, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock