Začíná mayské období 1-Akbal (Noc, Dům), ve kterém je nadále dobré pracovat se svými sny a zároveň pokračovat v důsledném vyklízení všeho, co již doma nepotřebujete. Až do 9. března se věnujte domácím opravám a zlepšování vašich rodinných vztahů. Především se zaměřte na vztahy, které jsou komplikované. Hledejte souvislosti ve vaší rodinné historii. Zajímejte se o životy svých předků, hlavně těch, kteří byli nějakým způsobem odsuzováni. Jsme stále v období soucitného znamení Ryb, a tak lze odpustit minulosti lépe než kdy jindy.

Pokračujte v nutných opravách či rekonstrukcích bytů a domů, s důležitými životními rozhodnutími ale zatím počkejte, pokud si nejste stoprocentně jistí, zda je ten správný čas. Čistěte svou minulost a vytvářejte si prostor pro své budoucí aktivity. Zaměřte se na své největší obavy a nedovolte jim, aby nad vámi získaly moc. Každá slabost se může proměnit v sílu, a tak se rozhodněte, že se svým stinným stránkám nebudete vyhýbat.

Šetřete tělo i peníze

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, vytvářejte si rezervy pro budoucnost. Aspoň deset procent z příjmů si dávejte stranou na aktivity, které budou patřit jenom vám. Tentokrát se zaměřte na něco, co v budoucnu obohatí vaši duši. Šetřete na nějakou cestu za poznáním nebo seminář, po kterém již dlouho toužíte. Zároveň se i zabývejte tím, jak dlouho spíte a co jíte. Zeptejte se lidí, kterým důvěřujete a o kterých víte, že se touto problematikou intenzivně zabývají. Svou ložnici si dobře ukliďte, aby k vám mohly přijít silné sny.

Vnímejte své kolegy jako starší a mladší sourozence a své nadřízené jako rodiče.

V rovině pracovní se podívejte na své kolegiální vztahy. Pokud jste v dětství měli potíže s maminkou nebo tatínkem, je možné, že se podobné vztahové situace mohou opakovat i ve vašem zaměstnání. Vnímejte své kolegy jako starší a mladší sourozence a své nadřízené jako rodiče. Možná si všimnete zajímavých souvislostí. Udělejte něco pro svůj domov a vytvořte si ve svém bytě místo, kde budete moci odpočívat a přemýšlet o životě. Pokud se něco rozbije, ihned to opravte a hledejte „chytrá“ řešení. Dočtěte knihy, které máte rozečtené, protože vše nedokončené ubírá psychickou energii.

Dejte najevo pocity

Co se týká vašich vztahů, zabývejte se svými potlačenými emocemi a pocity. Dovolte svému partnerovi vyjádřit svůj stín, ale zároveň respektujte své vlastní hranice. Pokud v sobě musíte něco potlačovat, jděte někam do ústraní a své pocity svým způsobem ventilujte. Napište svým nejbližším dopis, který jim buď můžete poslat, nebo ho naopak spálit. Vyjádřete co nejupřímněji své niterné pocity a za nic se nestyďte. Dejte svým pocitům zcela volný průchod. Se svými partnery probírejte své sny a zaměřte se tentokrát na noční můry.

Odhalte různá rodinná tajemství, a pokud jsou vaši prarodiče dosud naživu a mohou s vámi sdílet své osobní příhody, využijte toho.

Na úrovni ducha nastal čas, kdy je dobré se zaměřit na své předky. Pokud se vám bude zdát o někom, kdo již není naživu, zapište si tento sen, neboť může být významný. Zjistěte si o těchto lidech všechno, co jen můžete, a možná se budete podivovat nad souvislostmi z vašeho osobního života. Odhalte různá rodinná tajemství, a pokud jsou vaši prarodiče dosud naživu a mohou s vámi sdílet své osobní příhody, využijte toho. Všichni jsme navzájem provázaní a ovlivňujeme se víc, než si dokážeme představit. Neopakujte zbytečně ty stejné chyby a poučte se z osudových příběhů, které tu byly už dávno před vámi.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jím zdravě?
  • Jaký vztah mám ke svým předkům?
  • Mám ve svém bytě nepořádek?
  • Umím přijmout svůj stín?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Jezte zdravěji.
  • Vzpomeňte si na všechny sny se zemřelými, které se zdály vám nebo vašim blízkým.
  • Naučte se své pocity vyjadřovat bez pocitů viny.
  • Vytvořte si oltář vašich předků.

Související…

Nastává novoluní v Rybách: Soustřeďte se na sny a náhody, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock