V pondělí 8. července nastalo hodinu po půlnoci opět období retrográdního Merkura. Merkur může ovlivňovat mnoho pracovních, komunikačních a dopravních záležitostí. Zároveň je vhodný čas, kdy se můžete vzdát starých věcí a věnovat se „velkému úklidu“ jak na fyzické, tak psychické úrovni. Zaměřte se především na svou rodinu a ujasněte si, co jsou doopravdy vaše hodnoty a co spíš náleží ostatním členům vaší rodiny. Pročistěte svou minulost a buďte ochotni odpouštět jak sobě, tak druhým.

Toto období bude trvat až do 1. srpna, a tak se můžete těšit na různá „překvápka“, která na vás vytáhne „bláznivý Kojot“. Jelikož se bude Merkur pohybovat znamením Lva a Raka, můžete očekávat, že nejvíce zmatků se může dít hlavně ve vašem domácím prostředí. Tento vliv nemusíte pocítit negativně, když se s plnou vervou pustíte do velkého úklidu a nebudete si brát určité poznámky svých příbuzných nebo partnerů příliš osobně.

Zbavte se nepořádku

Když se začnete věnovat důslednému úklidu a čištění svého bytu, můžete k sobě přivolat štěstí. Tento měsíc se zaměřte na odevzdávání všeho, co ve svém životě již dlouhodobě nepoužíváte nebo nepotřebujete. Buďte ochotni se vzdát určitých předmětů a zbytečných papírků, které vám jen doma zabírají prostor. Domov je na jisté symbolické rovině odrazem určité části vás samotných.

Věnujte se úklidu jako meditaci a možná si najdete nový koníček, který vám může změnit život.

Pokud máte doma v šuplících příliš „bordelu“, může vám tento nepořádek blokovat přísun životních příležitostí. Naučte se uklízet s radostí, protože často se mnoho lidí u této činnosti rozčiluje, což této jinak velmi očistné metodě kazí efektivitu. Když uklízíte, uvědomte si, že zároveň uklízíte něco ve vašem vědomí. Věnujte se úklidu jako meditaci a možná si najdete nový koníček, který vám může změnit život.

Naučte se být štědří

S láskou darujte svým bližním a zejména svým příbuzným vše, k čemu máte hluboký vztah, ale dlouho to nepoužíváte. Věci, ke kterým vztah nemáte, dejte na charitu nebo je položte na určená místa, kde z toho může mít užitek někdo jiný. Pravá štědrost kultivuje ducha a vy se budete cítit šťastnější.

Neočekávejte ale, že vás někdo za vaše dary náležitě ocení. Naučte se dávat bezpodmínečně. Existuje takzvaný „neviditelný účet života“, takže když budete mít pocit, že jen dáváte a nic nedostáváte, vzpomeňte si na něj. Když v něj doopravdy uvěříte, začnou se dít neočekávané zázraky. Život vám bude vaši štědrost vracet svým osobitým způsobem, protože hojnost nemá podobu jen finančních prostředků, přestože i ty jsou jedním z jeho projevů.

Buďte trpěliví

V období retrográdního Merkura nás „bláznivý Kojot“ zkouší všemi možnými způsoby. Naučte se smát sami sobě a zbytečně neopakujte staré chyby. Dávejte si pozor na různé „skvělé“ nabídky, ze kterých se může vyklubat jen prázdný obal, a vy kvůli nim přijdete o mnoho energie.

Nedivte se, když lidé budou odkládat schůzky, komunikace s blízkými bude občas váznout a bude až tragicky vtipná.

Vše si důkladně promyslete a jděte do nového jen tehdy, když budete naprosto přesvědčení, celou svou bytostí. V takovém případě na vás nebudou mít zásadní vliv ani hvězdy. Výjimky potvrzují pravidla, ale buďte obezřetní. Každá malá pochybnost může vzrůst do velkých rozměrů, a tak naslouchejte svému srdci a třibte svou intuici. Nedivte se, když lidé budou odkládat schůzky, komunikace s blízkými bude občas váznout a bude až tragicky vtipná. Na schůzky si berte dobrou knihu a choďte s předstihem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je potřeba dát do pořádku?
  • Komu mohu něco darovat?
  • Trápí mě něco z minulosti?
  • Umím komunikovat se svými nejbližšími?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Hodně uklízejte a odevzdávejte věci, které nepoužíváte.
  • Odpusťte někomu z rodiny za jeho netaktnost.
  • Pravidelně meditujte u vody.
  • Vytvářejte si na vše záložní plány, které můžete ovlivnit pouze vy.

Související…

V období vody se očistěte odpuštěním, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock