Prvních dvacet dní tohoto měsíce pro vás může znamenat větší stres a zmatek, který nemáte rádi. Oheň znamení Berana a zmatený retrográdní Merkur může vnést mnoho změn do vašeho života, což není nic, čemu by se vaše pohodová povaha chtěla přizpůsobovat. Naučte se být víc pružní a flexibilní, ale zároveň nezapomeňte, že největší vaší silou je právě klid a stabilita. V poslední třetině měsíce již budete zcela ve vašem živlu, protože začíná vaše období, kdy mnoho z vás bude slavit další návrat Slunce na místo, kdy stálo, když jste se narodili.

Ze začátku měsíce se snažte reagovat na vznikající situace s větší pružností. Posilte svou sebeprezentaci a naučte se mluvit o svých kariérních cílech před druhými. S některými autoritami to může být náročné, ale když vydržíte, veškeré napětí se nakonec uvolní. A to především v druhé polovině dubna. Víc cvičte a zkuste posílit své fyzické tělo.

Související…

Blíženci v dubnu: Svá slova vybírejte s citem
Jaromír Hasoň

Pokud budete v sobě cítit velké napětí, pomilujte se se svou drahou polovičkou. Slunce vstoupí do vašeho zemského znamení Býka 20. dubna a vy budete ve svém živlu. Zhodnoťte uplynulý rok a vytvořte si plán pro ten následující. Pobývejte často v přírodě, kterou mnoho z vás z duše miluje.

Smlouvy podepisujte po 15. dubnu

Do 15. dubna je stále Merkur retrográdní a to může nepříznivě ovlivnit různé obchodní záležitosti. Pokud jsou věci již rozehrané, všechny smlouvy si důkladně pročtěte. Raději se věnujte čištění minulosti a uzavírání nevýhodných dohod, které jste uzavřeli v minulosti. Do nového se pusťte, až bude Merkur v přímém pohybu. Na schůzky choďte raději včas a nebuďte překvapení, když mnoho lidí různé schůzky odvolá nebo na ně zapomene. To se v tomto období stává často.

Běžte na tři dny sami do přírody a ptejte se života, jak byste chtěli žít a zemřít.

Mluvte o svých sexuálních potřebách

Do 7. dubna jsme v období Draka, které probouzí mnoho energie. Jelikož jste se narodili v zemském smyslném znamení Býka, mnoho z vás ucítí velkou potřebu se sexuálně vyjádřit. Pokud v této oblasti strádáte nebo máte neobvyklé touhy, zkuste to s partnerem otevřít. Dávejte si však pozor na nedorozumění, které může vzniknout díky výše popsanému vlivu retrográdního Merkura. Nebojte se být trpěliví a otevření odlišným názorům. Zároveň však respektujte své vlastní potřeby.

Choďte sami na silová místa

Od 8. dubna vstupujeme do období Jaguára a v tomto čase je dobré si uvědomit svou moc. Jelikož mnoho z vás miluje přírodu a peníze, rozhodněte se navštívit svá oblíbená místa síly. Pokud takové místo nemáte, je na čase ho najít. Může to být váš oblíbený strom z dětství nebo jiné místo v přírodě. Navštěvujte toto místo sami a uvědomte si sílu, kterou v sobě nosíte. Sledujte své okolí, jako jaguár sleduje své teritorium, a buďte vděční za vše, čeho se vám v životě dostalo. Rozhodněte se používat svou finanční moc moudře a zodpovědně.

Dejte svému životu vyšší smysl

Od 20. dubna vstupuje Slunce do vašeho domovského znamení, a tak začíná série narozenin vašich zodiakálních bratrů a sester. Oslavte svůj život a nalezněte vizi, která dá vašemu životu smysl. Běžte na tři dny sami do přírody a ptejte se života, jak byste chtěli žít a zemřít. Pokud máte svého oblíbeného poradce, zajděte za ním a zhodnoťte svůj dosavadní život. Sedněte si minimálně na 30 minut do tiché meditace a naslouchejte tichému poselství přírody. Důležitý den pro vás bude 30. duben, kdy je nejen úplněk ve Štíru, ale i starý keltský svátek Beltain, který probouzí mnoho přírodních a tajemných sil.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem spokojený se svým sexuálním životem?
  • Jsem dostatečně přizpůsobivý?
  • Umím mluvit o svých citových potřebách?
  • Žiji v souladu se svým duchem?
  • Uvědomuji si svou moc?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Buďte flexibilnější.
  • Najděte nová silová místa, kde se budete cítit dobře.
  • Posilte svou pozici v práci.
  • Probuďte v sobě vášeň.
  • Naslouchejte šepotu lesa.

foto: Shutterstock