Při důležitých volbách naslouchejte moudrosti svého těla, které vám často řekne mnohem víc než vaše předimenzovaná mysl. Naslouchejte rovněž svým snům, které mohou být mocné, léčivé a plné důležitých zpráv.

Kan patří do skupiny jižních znamení, která vynikají velkou tvořivostí, činorodostí a produktivností. Popřemýšlejte o své živlové rovnováze a soustřeďte se zejména na živel země, který je spojen s pocitem bezpečí, hojností a praktickými záležitostmi. Pobývejte častěji v přírodě, zejména v lesích a naslouchejte tiché moudrosti, které nabízejí. Pokud se zajímáte o lucidní snění, můžete zaznamenat jejich větší četnost i význam. Naučte se před spánkem klást snům otázky, které se týkají vašich každodenních výzev. Buďte vytrvalí.  

Co se týká těla a hmotných záležitostí

Choďte pravidelně na procházky, zejména do lesů, parků nebo do hor. Pokud pracujete převážně u počítače, posilte své fyzické tělo, abyste vyrovnali nerovnováhu mezi duševním a fyzickým úsilím. Možná zjistíte, že pokud budete pravidelně cvičit, vaše smysly budou ostřejší, přesnější a jasnější. Spojte se s lidmi, se kterými můžete spolupracovat na zajímavých projektech, protože měsíc květen může být v tomto ohledu opravdu zázračný. Zaměřte se na jazyk svého těla, který mluví řečí vašich pocitů.

V rovině mysli

Nastal čas se naplno ponořit do témat, která vás opravdu zajímají. Neučte se jen svou myslí, ale používejte i svou intuici, která může být v následujících dvou týdnech značně posílena.

Zásadní roli ve vašem duchovním vývoji mohou sehrát vaše sny. Dejte jim důležitost, kterou si zasluhují, a snový zdroj vám to vrátí stonásobně.

Snažte se vše dokončit, ale nevyhýbejte se ani novým projektům, pokud přijdou a budou se vám zdát alespoň trochu dobré. Pravidelně si pročítejte své snové deníky, a pokud ho ještě nemáte, založte si ho. Ve svém současném zaměstnání vyhledejte spojence, se kterými si můžete vzájemně pomoci a něco se naučit.

Co se týká vašich vztahů

Nezaměřujte se na kvantitu vašich kontaktů, ale na jejich kvalitu. Posilte vztahy, které stojí za to, a nebojte se některá přátelství proměnit v kolegiální vztah v rámci vámi žádaného nového projektu. Můžete obdarovat svého partnera nebo děti krásným dárkem nebo společnou aktivitou. Buďte ke svým bližním štědří, protože co dáte, to se vám zákonitě v nějaké formě zase vrátí. Nebuďte však v tomto ohledu vypočítaví, protože to brání žádoucímu efektu. Dávejte druhým to, co sami chcete dostávat zpět.

V rovině ducha

Nastává opravdu mocný a zároveň nádherný čas, kdy se můžete více propojit se silami přírody. Uvědomte si svou momentální živlovou rovnováhu, a pokud cítíte, že jeden ze čtyř základních živlů potřebuje posílit, učiňte tak. Těmito základními čtyřmi živly jsou voda, oheň, vzduch a země. Zásadní roli ve vašem duchovním vývoji mohou sehrát vaše sny. Dejte jim důležitost, kterou si zasluhují, a snový zdroj vám to vrátí stonásobně. Ve snech může docházet k zázračným léčením, učením a inspiraci. Posilte tedy svou snovou paměť.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mi chtějí sdělit mé sny?
  • Jaké příležitosti se mi nabízejí?
  • Trávím dostatek času v přírodě?
  • Jak mohu posílit svou intuici?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Snažte se každou noc o vědomé snění.
  • Prohlubte své současné vztahy.
  • Zaměřte se víc na kvalitu než na kvantitu.
  • Mějte odvahu vstoupit do nových zajímavých projektů.     

Související…

V období Opice si splňte dětský sen. Využijte moudrosti vnitřního učitele, radí astrolog
Robert Policar
  •  

foto: Klára Kutilová / Freepik, zdroj: Autorský článek