Ahau patří do skupiny jižních znamení, která jsou známa svou velkou tvůrčí silou, radostností a spontaneitou. Symbol Slunce, nekonečného světla, a květiny ukazuje na obrovskou uměleckou a duchovní hloubku tohoto dvacátého znamení tajemného kalendáře Tzolkin. Nastává tedy vhodný čas pro různé oslavy, umělecké vyžití a hluboké ponoření do vašeho nitra, abyste našli poklady, které vám zanechali vaši mocní dávní předci. Poděkujte jim za svůj život a talenty, které jste po nich zdědili, a rozvíjejte je dál pro své potomky.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Uvědomte si vztah ke svému fyzickému tělu. Má dostatek pohybu a pečujete o něj s láskou? Dopřejte si nějaký krásný zážitek, za který vám vaše tělo poděkuje. Může to být vášnivé milování s osobou, kterou doopravdy milujete, masáž nebo dobré a zdravé jídlo. Vhodný je i tanec, který může mít nejen kulturní, ale i uzdravující efekt. Vnímejte řeč svého těla a naučte se rozumět jeho poselstvím, která vám přes vaše vlastní pocity vysílá. Projevte svým vnitřním orgánům vděčnost za jejich práci.

V rovině mysli

Snažte se věnovat různým uměleckým nebo tvůrčím aktivitám, při kterých můžete zcela vypnout svůj vnitřní dialog a ponořit se do proudu tvořivosti. Pokud si myslíte, že umění není vaše silná stránka, může postačit tichá meditace, psaní deníku vděčnosti nebo vědomá chůze, provázená vaším vnitřním úsměvem.

V tibetské tradici se říká, že každý člověk, kterého během tohoto života potkáte, byl někdy vaší matkou, a tak je i dobré k druhým přistupovat. 

Důležité je se snažit rozvinout vaše vyšší smysly, kterými disponujete. Bedlivě sledujte i své sny, ve kterých vás může navštívit váš spřízněný předek, mistr nebo zvíře jako průvodce.  

Co se týká vašich vztahů

V tibetské tradici se říká, že každý člověk, kterého během tohoto života potkáte, byl někdy vaší matkou, a tak je i dobré k druhým přistupovat. Bohatě však postačí, když se budete snažit zharmonizovat své vztahy s vaší původní rodinou a předky. Pokud s některými lidmi nejde vést rozhovor, napište jim dopis, kde upřímně vyjádříte svou bolest i touhu vztah zlepšit. Tento dopis můžete poslat nebo spálit, dle situace.

V rovině ducha

Nastává nádherný čas, kdy si můžete připomenout všechny malé i velké zázraky, kterým se vám za život dostalo. Ten první a nejdůležitější je život sám. Doporučuji najít si alespoň jednoho sympatického předka stejného pohlaví, jako jste vy, po straně vašeho otce i matky, abyste se napojili na příznivý proud síly, který vám může být v životě nápomocný. Pokud nikoho takového neznáte, použijte metodu rodinných konstelací, díky které se to může podařit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem dostatečně vděčný za svůj život?
  • Jak bych se mohl spojit se svými předky?
  • Jsem sám se sebou spokojený?
  • Jsem dostatečně tvořivý?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se tancovat nebo hrát na hudební nástroj.
  • Rozvíjejte své vyšší smysly.
  • Veďte se deník vděčnosti.
  • Obohaťte svůj sexuální život.

Související…

Období Jelena připomíná, odkud jsme vyšli. Soustřeďte se na vlastní cestu
Robert Policar

foto: Freepik, zdroj: Autorský článek