Cib patří do skupiny jižních znamení, která jsou známá svou tvůrčí sílou a radostností. Cib je však ze všech těchto znamení nejvážnější. Je spojeno s moudrostí tradic. Experimentujte se vším, co prošlo zkouškou času, a snažte se tyto postupy aktualizovat na dnešní dobu. Každý z nás může cítit propojenost se zcela odlišnými kulturami, a tak raději naslouchejte svému vlastnímu srdci než zkušenosti jiných lidí, které se mohou velmi lišit. Někdo inklinuje ke slovanství, jiný k mayským tradicím a další k tradicím východu.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Zkuste i uvědomit v jakém sedmiletém cyklu se momentálně ocitáte a co to ve vašem konkrétním případě znamená. Jestliže už nejste nejmladší, možná budete potřebovat více spánku než ve dvaceti. Zamyslete se nad svými každodenními návyky a zkuste je změnit tak, aby vám dodávaly radost a energii. Nechte se inspirovat ájurvédou, čínskou medicínou nebo moudrostí vašich babiček. Každých sedm let se vaše tělo kompletně obnoví, a tak si dobře vybírejte stravu i způsob fyzického cvičení.

V rovině mysli

Zamyslete se nad dynamikou vztahů ve vašem současném zaměstnání. Rovněž se zamyslete nad tím, zda vám vaše pracovní náplň vyhovuje a zda nenadešel čas se posunout na další úroveň.

 Zaměřte se především na všechny partnerské, rodinné, obchodní a milostné vztahy. Jací lidé vás v životě nejvíce ovlivnili svými názory? Jsou opravdu vaše? 

Některé projekty a pracovní příležitosti mohou samovolně skončit, a tak buďte připraveni na další, které si možná budete muset sami vytvořit. S úctou a respektem se rozlučte se vším, co z vašeho života odchází, a nebojte se zkusit něco nového, protože pro změny je doba více než příznivá a potrvá mnoho let.

Co se týká vašich vztahů

Může to být poměrně důležitý a mocný čas, kdy bude prozkoušeno mnoho vztahů, a některé z nich mohou nabýt zcela novou formu. Nechte odejít ty, kteří chtějí jinam, a zároveň se nebojte vstoupit do nového tajemství lásky, pokud jste řádně ukončili vaše předchozí závazky. Přebíhání sem a tam nedoporučuji, protože je to z dlouhodobého horizontu značně vyčerpávající a neuctivé pro všechny strany. Nejdříve se však vraťte k sobě, abyste nevklouzli do stejného nebo ještě horšího dramatu. Vše má svůj čas.

V rovině ducha

Nastává skvělý čas pro důkladnou rekapitulaci všech důležitých vztahů, kterými jste v životě prošli. Zkontrolujte, zda se opravdu na nikoho nezlobíte, a pokud ano, snažte se odpustit, protože tím osvobodíte především sami sebe. Zaměřte se především na všechny partnerské, rodinné, obchodní a milostné vztahy. Jací lidé vás v životě nejvíce ovlivnili svými názory? Jsou opravdu vaše? Nevěřte ničemu, co vás kdy uráželo nebo vás jakýmkoliv způsobem znehodnocovalo, pokud k tomu nebyl žádný zřejmý důvod.

Doporučené otázky pro toto období:

  • V jakém sedmiletém cyklu se nacházím?
  • S jakou tradicí se cítím být nejsilněji propojen?
  • Jaký vztah nemám dosud uzavřen a dořešen?
  • Uvědomuji si sílu svého dechu?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Poučte se ze všech svých předchozích partnerských vztahů.
  • Zjistěte si, v jakém sedmiletém cyklu se nacházíte a co to obnáší.
  • Mějte odvahu se znovu zamilovat.

Pokud jste nuceni některý vztah ukončit, učiňte tak s úctou a respektem.   

Související…

V období Noci a Domu projevte úctu předkům a pečujte o rodinné vztahy, radí mayský astrolog
Robert Policar
        

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek