První dva měsíce bude nicméně mnoho lidí ještě muset vyvinout sílu vůle a určité úsilí, aby vytrvali ve svých dlouhodobých pozitivních záměrech. Je dobré se zaměřit na rodinné problémy a výzvy, které se mohou objevit ve zvýšené míře. Poděkujte svým komplikovaným předkům za dary, stíny a vězte, že díky nim nemusíte jejich těžké osudy opakovat. Hodně uklízejte a odevzdejte životu vše, co je již minulostí.

Akbal patří do skupiny západních znamení, která jsou charakteristická svou hlubokou přemýšlivostí a introspektivní povahou. Toto znamení je spojeno především s budováním bezpečného zázemí a léčení bolesti vašich předků. Popřemýšlejte tedy o tom, co byste mohli udělat dobrého pro váš domov a harmonické rodinné vztahy. Zároveň si uvědomte nekonečný potenciál, o kterém možná ani netušíte, že ho máte. Mějte odvahu čas od času vystoupit ze své komfortní zóny a udělat odvážný skok do neznáma.

Zdroj životní energie

Věnujte se velkému domácím úklidu, abyste vytvořili potřebný prostor pro to nové, co teprve přijde. Věnujte zvýšenou pozornost i svým každodenním návykům a způsobu stravování. Vyzkoušejte čínské cvičení čchi-kung se záměrem zvyšování vaší vnitřní síly a upevnění vašeho zdraví. Ocitáme se v období zimy, kdy je dobré dobře nakládat se svou životní energií a hodně odpočívat. Dodržujte dobrý spánkový režim, který může mít velmi pozitivní vliv na vaši pracovní výkonnost i paměť.

Mohou se objevit silná témata spojená s dávnými příběhy vašich předků. Když nedáte úctu i těm, jejichž životní příběh se nepovedl nebo za které se dokonce stydíte, mohou vás tyto příběhy neustále pronásledovat a ovlivňovat, aniž byste to tušili. 

Snažte se vymyslet, jak zútulnit váš domov i pracovní prostředí. Pokud máte problémy s jedním z vašich rodičů, můžete mít i později problémy s nadřízeným stejného pohlaví jako váš komplikovaný rodič. Dokud si své vztahy k rodičům nedáte do pořádku, problémy se jednoduše přesunou jinam. Můžete zorganizovat společný rodinný nebo pracovní oběd či večeři, kde si navzájem budete všichni pozorně a s úctou naslouchat. Nedávejte druhým nevyžádané rady a respektujte svůj vlastní prostor, na který máte plné právo.

Buďte zrcadlem

Zamyslete se nad nejdůležitějšími vztahy ve vaší současné rodině a snažte se aspoň jeden z nich výrazně zlepšit. Pamatujte na to, že ti nejbližší jsou našimi největšími zrcadly, která občas nemilosrdně odráží určité nezpracované aspekty našeho „Já“. Hledejte v druhých to dobré, abyste jim neustále odráželi to, čím již jsou nebo se tím mohou stát. Naučte se vyjadřovat svůj hněv, smutek nebo jiné negativní emoce tak, abyste je uvolnili a zároveň neubližovali těm, kteří za to ve své podstatě nemohou. 

Mohou se objevit silná témata spojená s dávnými příběhy vašich předků, kteří nebyli vaším okolím zcela přijati nebo pochopeni. Když nedáte úctu i těm, jejichž životní příběh se nepovedl nebo za které se dokonce stydíte, mohou vás tyto příběhy neustále pronásledovat a ovlivňovat, aniž byste to tušili. Nemáte-li doma ještě oltář předků, zkuste si ho vytvořit. Uvažujte i o tom, že jedna místnost nebo část prostoru ve vašem obydlí bude vyhrazena pro fyzická a duchovní cvičení, kde se budete moci zamýšlet nad svým životem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Mám harmonické rodinné vztahy?
  • Děsí mě příběhy mých předků?
  • Umím zdravě vyjadřovat své negativní emoce?
  • Cvičím a jím zdravě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zlepšete své stravování a udržujte zdravý spánkový režim.
  • Zaměřte se na zlepšení vašich rodinných vztahů.
  • Více si věřte a nastavte druhým zdravé hranice, které budou v budoucnu vyhovovat všem.
  • Hodně uklízejte a neplýtvejte svou životní energií

Související…

Mayský astrolog: V období Psa projevte vděčnost a tvořte záměry pro svou duši
Robert Policar

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek