Dodržet novoroční předsevzetí, více se hýbat, běhat či chodit vydrží lidem bohužel většinou jen do února. A po posledních covidových letech je dle odborníků potřeba pohybu ještě akutnější. „Řekli jsme si, zkusíme Čechy rozhýbat, ale jak to udělat tak, aby u toho vydrželi?“ vzpomíná Anežka Čeřovská, která za aplikací Gumpido stojí. Řešení je napadlo s manželem před pár lety při cestování Severní Amerikou. „Češi, ostatně stejně jako Američané, milují výhody, odměny a slevy. My se to rozhodli spojit,“ doplňuje Vojtěch Čeřovský.

Gumpido průběžně načítá nachozené či uběhané kilometry z Apple Health či Google Fit a ty přepočítává na body, za které Češi v aplikaci dostávají exkluzivní odměny od partnerů. Těch je tam nyní již celá řada – Zoot, Notino, GS, Lamax, Wolt, iStyle a další. „Jsme moc rádi, že nás při startu podpořili takto silní partneři, které oslovil náš plán rozhýbat Česko,“ říká Vojtěch. Partneři a jejich odměny za pohyb neustále průběžně přibývají, ale již nyní jich jsou k dispozici tisíce.

Nezáleží na tom, jak velký sportovec jste, Gumpido vám počítá i kilometry nachozené při venčení psa nebo při procházce s kočárkem.

Po zhruba roce vývoje, který platí Čeřovští ze své kapsy bez pomoci investorů, se tak nyní aplikace Gumpido dostává do obchodů Apple a Google, kde je zdarma ke stažení. Aktuálně podporuje aktivity, jako je chůze, běh či jízda na kole. „Nezáleží na tom, jak velký sportovec jste, Gumpido vám počítá i kilometry nachozené při venčení psa nebo při procházce s kočárkem. Pokud jich získáte dostatek, tak je jednoduše vyměníte za odměnu od partnera,“ dodává Anežka.

Již nyní mají tvůrci Gumpida v hlavách další funkcionality, které průběžně včetně dalších měřených aktivit přidávají.

Související…

Už jste slyšeli o aplikaci NewNew? Zaplatíte a můžete ovládat životy celebrit
Jan Handl

foto: Gumpido, zdroj: Gumpido