fbpx

Mezi základní oblečení, které byste měli mít ve vašem šatníku, patří trička, kalhoty, mikiny a obuv. Níže se dozvíte, jak tyto basic kousky kombinovat a kam je vhodné je nosit

Zveřejněno: 4. 5. 2021

Univerzální neboli basic kousek, zcela jistě do této kategorie patří mikina. Kdo nemá doma mikinu, jako by nebyl. Mikina je vhodný společník na volnočasové aktivity venku, na doma, do města, do práce i školy. Jestliže v práci nepotřebujete nosit předepsaný dress code, je pro vás mikina jasnou volbou. V našem článku se dozvíte, jaké materiály se pro výrobu mikin používají, jaké trendy jsou letošní rok moderní a jestli se za poslední roky nějak změnil celkový koncept střihu mikiny.

Mezi základní oblečení, které byste měli mít ve vašem šatníku, patří trička, kalhoty, mikiny a obuv. Níže se dozvíte, jak tyto basic kousky kombinovat a kam je vhodné je nosit.

Historie mikin

Můžeme klidně říci, že mikina se prostě objevila. V jejím začátku se mikina řadila do sekce blůz a pulovrů, ale ruku na srdce, svetry nejsou tolik pohodlné a pro určitý tip lidí, mohou být i nepříjemné na nošení. Mikina je vyrobena z jiných materiálů a jiných technologických postupů a v současné době je nošení mikiny řazeno jako jeden z nejpohodlnějších kousků oblečení.

Mikiny mají několik základních střihů, které se po léta nemění. Jedná se o klasický střih bez kapuce s velkou klokaní kapsou, střih s kapucí a zipem nebo s kapucí a kapsou.

Dokonce se spekuluje, že byl její název odvozen od potisku, který se na mikině nosil a to potisk s Mickey Mousem. Někdo zase říká, že je odvozen od muže, který se podílel na výrobě a propagaci. Ať tak či tak, mikina se celkově moc povedla a je jedno kdo jí první vyrobil nebo pojmenoval.

Materiály a střihy

Mezi nejčastější materiály, které se na výrobu mikiny používají, jsou bavlna, polyester a kombinace různých umělých i přírodních materiálů. U většiny uživatelů vyhrává kombinace bavlny a umělého vlákna. Je to dáno hlavně tím, že umělé vlákno za poslední roky prodělalo unikátní vývoj a jeho vlastnosti jsou téměř dokonalé. Píšeme téměř, protože nic není 100%, a proto je zde stále oblíbená a velmi univerzální přírodní bavlna, která v kombinaci s umělých vláken dokáže divy. Perfektní vlastnosti, které se spolu doplňují. Materiál skvěle saje pot, je prodyšný, elastický, dobře se udržuje, není příliš náchylný na proděravění a vydrží svěží i několik let.

Mikiny mají několik základních střihů, které se po léta nemění. Jedná se o klasický střih bez kapuce s velkou klokaní kapsou, střih s kapucí a zipem nebo s kapucí a kapsou. Všechny tyto střihy jsou vhodné pro většinu postav. Klasický střih bez kapuce s klokaní kapsou – rozšířená verze, která se snadno kombinuje jak s džíny, tak s baggy kalhoty. Tato mikina je vhodná na sport, do města i do práce. Mikina je vhodná na všechny volnočasové aktivity venku i v hale. Mikina s kapucí a zipem – ležérnější styl mikiny, který se hodí spíše do práce, do restaurace a na posezení s přáteli. Mikinu kombinujte s džíny, kraťasy a veselým tričkem s potiskem. Mikina s kapucí i velkou klokaní kapsou – oblíbený kousek hlavně u mladší generace. Mikina se snadno kombinuje se všemi druhy kalhot i kraťasů. Díky velké klokaní kapse nemusíte řešit kam uložíte mobil či klíče.

Barvy, motivy, potisky a značky

Hitem letošní sezóny jsou barvy. Vsaďte na opravdu bláznivé a pastelové barvy a vneste do svého šatníku život. Čím výraznější bude mikina, tím lepší. Ovšem pozor, zase není potřeba míchat několik barev naráz. Bohatě bude stačit jedna výrazná barva, třeba s jednoduchým potiskem a nebo zemitý odstín s výrazným potiskem. Potisk můžete zvolit buď vtipný, realistický, abstraktní a nebo animovaný. Záleží na vašem vkusu. Dbejte jen o to, aby ve vašem outfitu nebylo moc výrazných barev. Protože jak jistě víte, všeho moc škodí.

Mikin není nikdy dost, zkuste do svého šatníku zařadit výraznou mikinu, uvidíte, že budete vypadat skvěle, ať už půjdete do práce, do restaurace nebo budete grilovat doma na zahradě. Není potřeba za ni utratit tisíce korun i značkové kvalitní mikiny mohou být levné, vyzkoušejte online nákup.

Související…

Tenisky nikdy nevyjdou z módy. Stylová obuv pro syna, otce i dědečka
Komerční článek

foto: Budchlap.cz, zdroj: Budchlap.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...